Deel dit:

Balletje-balletje spelen tijdens je vakantie? Speel dit niet!

[socialbuttons]
Like als je er zelf ook intrapte! Weet jij onder welk bekertje het balletje verstopt zit? Deze kat is niet te foppen!

Wat is Balletje-Balletje?

Balletje-balletje is de benaming van een goocheltruc waarbij voorbijgangers worden opgelicht. In Nederland was het vroeger heel bekend als het zogenaamde ”dopjesspel”
Traditioneel gebruik je voor ”Balletje-Balletje 3 bekers (of dopjes), één balletje en een glad oppervlak om de bekers makkelijk te bewegen. De oplichter (of goochelaar) beweegt (na het plaatsen van het balletje onder één van de bekers) razend snel de bekers. De toeschouwer wordt vervolgens gevraagd waar het balletje ligt en hier geld op in te zetten. De oplichter heeft altijd een aantal handlangers bij zich die het spel spelen en winnen, hierdoor krijgt de toeschouwer de indruk dat het wel degelijk echt is. Helaas is balletje-balletje niet echt en is het 100% niet te winnen!

Balletje-Balletje wordt nog steeds gespeeld in Barcelona!

In Barcelona spelen ze dit spel bijvoorbeeld voor minimaal 20 á 50 euro. De oplichters in Barcelona hebben altijd enkele handlangers bij zich die zich als spelers voordoen. De handlangers winnen natuurlijk regelmatig, soms verliezen ze expres door een verkeerde beker uit te kiezen! De voorbijgangers zien op dat moment wel waar het balletje ligt,  ze denken vervolgens het spel onder de knie te hebben en te kunnen winnen. Indien je aanstalten maakt balletje-balletje te spelen wordt je gepusht door de handlangers (let op hier kan ook een zakkenroller tussen zitten) om het spel te spelen. Indien je eenmaal met het spel bezig bent zetten ze je onder druk om al je geld in te zetten. Indien de oplichter voldoende geld heeft gewonnen of als er politie aan komt rijden fluit een handlanger op de hoek van de straat, door dit signaal loopt de oplichter en alle handlangers elk een andere kant op zodat je in de war bent en niet weet wat je moet doen. Dan komt het besef dat je bent opgelicht!

Balletje-Balletje en zakkenrollers in Barcelona:

Balletje-Balletje is 100% oplichting!

Iedereen die denkt het spel te kunnen winnen heeft het mis! Robin Matrix is een van de beroeps goochelaars in Nederland die dit spel dagelijks speelt als een vorm van entertainment. Hij weet als geen ander dat dit spel niet echt is en hij demonstreert het graag. Wil je een goochelaar inhuren neem dan contact op!

De Geschiedenis achter Balletje-Balletje?

Het spel moet in de Middeleeuwen zeker al meerdere malen zijn gespeeld. Het spel is namelijk afgebeeld op diverse oude schilderijen. Hoelang het spel dus precies bestaat is helaas onbekend! In het Nederland werd het vroeger veel gespeeld in Amsterdam en later ook in Beverwijk (De zwarte markt) echter is het spel nu al geruime tijd verboden in Nederland en je kunt dus worden opgepakt als je het van plan was te gaan spelen.

Balletje-Balletje komt veel voor op TV

Balletje-balletje zie je tegenwoordig in diverse films voorbij komen, denk bijvoorbeeld aan: Robin Hood etc. In het programma van Kees vd Spek (Oplichters in het buitenland bij SBS6) werd ook al eens laten zien hoe je genept wordt bij het spel. Het blijft een gevaarlijk spel dat je gewoon simpelweg niet kunt winnen.

Kaartje-kaartje een andere variant!

Er zijn nogal wat varianten op het spel balletje-balletje, zo bestaat er kaartje-kaartje (3-card monte). In plaats van bekers gebruiken ze dan 2 zwarte kaarten en een rode, ook worden er andere varianten gespeeld met ijshockey pucks of luciferdoosjes.

Hier een filmpje van 3-card-monte

Hier een filmpje van balletje balletje maar dan met schijfjes

[socialbuttons]

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Waarom goochelaars geen trucs uitleggen?
Hans Kazàn en Hans Klok bananasplit video
Zelf vliegen is dichterbij dan ooit!
De meest gestelde vragen aan een goochelaar
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>