Deel dit:

Een feilloos georganiseerde Burendag

Kennissen, vrienden, familie; ze komen geregeld even op visite. Even bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Met de buren is doorgaans een stuk minder contact, vooral in de grote steden gebeurt het wel eens dat mensen die naast elkaar wonen elkaar niet eens bij naam kennen.

burendag Om hier verandering in te brengen en de band tussen buren te versterken, bestaat sinds 2006 de zogenoemde Burendag. Op deze dag is het de bedoeling dat mensen met hun straat of buurt een paar leuke activiteiten opzetten waar de hele buurt gezellig aan mee kan doen. Zit jij in de organisatie? Wij bieden hier enkele handige tips, zodat Burendag ook in jouw buurt een groot succes wordt!

Buurthuis of straatfeest?

Burendag vier je natuurlijk in je eigen buurt; het is juist die plek die je met elkaar gezamenlijk hebt, die je deelt. Waar in de buurt is echter nog wel een punt. Dit hangt grotendeels af van het seizoen en het weer. In de winter ga je natuurlijk niet in de vrieskou op straat een feest houden, daar heeft natuurlijk niemand zin in, net zo min als mensen het leuk vinden om in de zomer met een hemelsblauwe lucht binnen in het buurthuis te zitten. Ideaal zou zijn om zowel op straat een mogelijke plek te hebben waar je een paar partytenten op kan zetten als een buurthuis tot je beschikking te hebben; zo kun je in de dagen voorafgaand aan het feest de weersberichten goed in de gaten houden en dan besluiten waar het feest gehouden wordt.

Etentje of borrel?

Een andere vraag die je moet beantwoorden, is welk avondprogramma je kiest. Ga je voor een etentje of enkel voor een borrel. Of voor beide? Een etentje maakt het natuurlijk wel wat duurder en als iedereen zelf moet betalen, bestaat de kans dat de opkomst lager wordt, terwijl het juist de bedoeling is dat iedereen meedoet. Daarnaast is het bij een etentje vaak zo dat mensen, vanwege het feit dat ze steeds op dezelfde plek zitten, maar met een gering aantal buren praten en het contact in de buurt dus niet echt toeneemt. Bij een borrel is er veel meer beweging en mogelijkheid om met iedereen een praatje te maken. Daar staat tegenover dat met z’n allen eten natuurlijk wel weer wat groter en bijzonderder is dan slechts gezamenlijk een drankje doen.

Amusement!

Of je Burendag viert in het buurthuis of op straat onder en party tent en of je het in de vorm giet van een borrel of gelijk met z’n allen gaat eten, daar moet je tussen kiezen, maar wat vast staat, is dat iedereen een leuke middag en/of avond moet hebben. En bij een leuke dag horen natuurlijk activiteiten. Organiseer spelletjes voor de kinderen; dit kan een voetbaltoernooitje zijn op een pleintje of zaalvoetbalveld in de buurt of een spannende speurtocht door de wijk. Maar ook de volwassenen moeten zich vermaken; voor hen zou je een echte artiest in kunnen huren, zoals een goochelaar. Magiërs kunnen de mensen uitstekend vermaken met hun verbazingwekkende tricks en trucs. Op deze site vind je meerdere in te huren illusionisten die zonder twijfel een diepe indruk op de buurtbewoners zullen maken met hun acts!

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Zo maak je van je kerstdiner een echte topavond
Een kerstbrunch organiseren? Zo pak je het aan
Een kerstborrel voorbereiden, hoe doe je dat?
Bedrijfspand openen; hoe doe je dat feestelijk?
  • Sieben schreef:

    word live muziek ook vergoed

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

    >