Deel dit:

Christian Farla

Het goochelen werd Christian Farla met de paplepel ingegoten. Zijn opa, zelf een meer dan behoorlijke goochelaar, gaf Farla namelijk al op jonge leeftijd zijn eerste goocheldoos cadeau. Inmiddels is Farla uitgegroeid tot een wereldtopper op het gebied van goochelen, die zich kenmerkt door een eigenzinnige en moderne stijl. Gesteund door zijn Showgirls of Magic laat hij daardoor zalen over de hele wereld verwonderd en betoverd achter.

Hoe het allemaal begon voor Christian Farla

Zoals gezegd, heeft Christian Farla het goochelen niet van een vreemde. Opa Piet Farla was ook een kundig illusionist, maar zag zichzelf al snel voorbij gestreefd worden door zijn kleinzoon. De jongste telg van de familie Farla die geboren werd op 5 mei 1970 toonde zich namelijk al snel een uitzonderlijk talent door vooral bij lokale optredens, talentenshows en toernooien iedereen te verbazen met zijn kundigheid in het goochelvak.

Inmiddels beseffend dat hij een gave heeft, doet hij er vanaf die tijd alles aan om de top te bereiken. Dit betekent niet alleen zelf oefenen, maar ook ervaring op doen. Dit doet hij in de periode na zijn middelbareschooltijd bijvoorbeeld door elke grote vakantie mee te reizen met het circus. Hier leert hij zoveel dat hij al in 1993, op 23-jarige leeftijd Nederlands Kampioen Illusie wordt. Dit doet hij samen met Bianca van den Ende, met wie hij sinds 1992 zowel op de werkvloer als in het privéleven een duo vormt.

De eerste grote successen

Met het winnen van de nationale kampioenschappen is Farla’s droom natuurlijk al deels verwezenlijkt, maar hij wil meer. En dat komt ook. Nadat het duo zich in 1996 bij Joop van den Ende zijn organisatie aansluit, zijn ze in 1999 en 2001 opnieuw de beste bij de Nederlandse Kampioenschappen Magic en krijgt Farla ook een persoonlijke titel, namelijk de Henk Vermeiden Trofee. Door deze successen krijgen ze in de daaropvolgende jaren de kans om twee jaar achtereen op te treden in de dinnershow in Hilversum en Hans Klok op te volgen als hoofdact in de Efteling, wat er weer toe leidt dat hen internationale roem en in de vorm IAAPA Big E Award 2003 zelfs een grote award ten deel valt.

Verdere hoogtepunten

In 2005 worden Christian en Bianca door het wereldberoemde illusionistenduo Siegfried en Roy gevraagd om elke optredens in Las Vegas te verzorgen. Uiteraard zijn ze hier toe bereid. Bij één van de laatste shows, die niets minder dan volkomen geslaagd waren, krijgt Farla uit de handen van Tony Hassini de Merlin-award voor ‘International Magician of the year 2006’ en mag hij zichzelf dus een jaar lang de beste goochelaar van de wereld noemen. Een jaar later, in 2007 dus, krijgt hij ook nog een vermaarde Europese onderscheiding, namelijk de Champion de Europe de Magie. Deze wordt in 2008 op zijn beurt weer opgevolgd door de al even gewilde Mandrake d’Or, eveneens een Europese titel.

Laatste jaren

Farla’s laatste titels dateren voorlopig uit 2009, toen hij opnieuw de IAAPA Big E Award for Best themeparkshow in the world’ en de ‘Merlin-award for Best International Magic Show of the Year’ in ontvangst mocht nemen. Stilzitten doet hij echter totaal niet. Hij maakt nog steeds grote en spectaculaire shows en verzorgt acts op de mooiste locaties. Zo had hij jarenlang een show in Walibi (waarvoor hij de eerder genoemde award kreeg) en trad hij tot eind 2014 ook op in Phantasialand, zijn persoonlijke favoriet.

Meer informatie over Christian Farla en zijn shows vind u hier: http://www.christianfarla.nl/

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Luis de Matos: Een Magische Legende
Goochelaar Paul Daniels
De onsterfelijke Harry Houdini
Derren Brown, koning in mentalisme!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>