Deel dit:

Bij de knotsgekke David Blaine is spektakel gegarandeerd

De op 4 april 1973 geboren David Blaine begon zijn carrière op straat. In New York City toonde hij aan langslopende mensen verrassende doch vrij brave goocheltrucs. Tegenwoordig is van dat brave niet veel meer over; Blaine staat namelijk bekend als de meest spectaculaire goochelaar (sommigen definiëren hem eerder als een stuntman) die je maar kan bedenken. Met zijn absurde, soms uiterst gevaarlijke en bovenal nog nooit vertoonde acts, wekt hij de verbazing en bewondering van velen.

Uithoudingsvermogen

Het spektakel van David Blaines stunts zit hem doorgaans niet in korte, felle actie. Er zijn geen heftige explosies, geen grote reacties. Nee, het interessante aan Blaine is juist het feit dat hij bepaalde bezigheden, waar de normale stervelingen na enkele tellen of een paar uren schoon genoeg van heeft, eindeloos kan volhouden. Hij rekt het lijden tijdens deze acts geregeld zo ontzettend ver dat hij maar net ontglipt aan de dood. En dat voor het oog van de hele wereld. Deze mentale weerbaarheid en enorme innerlijke kracht, die soms doen denken aan de geestelijke weerstand tegen vrijwillige marteltaferelen, zorgen niet alleen voor enorm veel bewondering, maar zijn ook een inspiratiebron voor anderen die trachten hun dierlijke behoeftes zoveel mogelijk te controleren.

Blaines eerste stunts

Zoals gezegd, begon Blaine met zogenoemde Street Magic. Dit zijn gewone goocheltrucs, maar dan, zoals de naam al doet vermoeden, uitgevoerd op straat. Nog kan hij ingeroepen worden als illusionist en hij werkt ook nog immer op straat, waar iedereen hem kan zien, maar tegenwoordig zijn de werkzaamheden iets anders dan voorheen. Zijn shows bestaan nu namelijk voornamelijk uit stunts. Hiermee begon hij in 1999. In dat jaar liet hij zich, in zijn stad New York City, levend begraven. Hij bleef zeven dagen en zeven nachten onder de grond, vooraleer hij er weer uit werd gehaald. Een jaar later deed hij al iets even wonderlijks in het centrum van diezelfde stad: hij stapte vrijwillig een vrieskast in en verbleef daar voor maar liefst 61 uren, 40 minuten en 15 seconden, waarna hij uit voorzorg direct naar een ziekenhuis in de buurt werd gebracht. Toentertijd was dit een record, maar inmiddels is deze verbroken.

Latere bravourestukken

Het bleef niet bij deze twee doldwaze acties. Niet veel later deed hij namelijk de zogenoemde ‘Vertigo’, een stunt waarbij hij met een kraan op een 27 meter hoge en bijzonder smalle paal werd gezet en daar een dikke vierendertig uur zonder eten en drinken balanceerde. Uiteindelijk moest hij, fysiek gebroken, toch op een landingsplatform springen en was zijn act ten einde. Zijn volgende stunt duurde nog wat langer; in 2003 hing hij 44 (!) dagen in een afgesloten, glazen bol boven de Theems in London, waardoor hij meer dan vijfentwintig kilo afviel. Zijn stunt in de gyroscope (2006), waarbij hij eerst zestien uren ronddraaide en zich toen in vijftien minuten ontdeed van al zijn boeien, mag voor Blaine al iets aan de korte kant genoemd worden, maar zijn meest venijnige actie is ongetwijfeld zijn poging om het wereldrecord je adem inhouden onder water te verbreken. Met zeven minuten en dertig seconden slaagde hij hier niet in, maar hij had zich wel tot het uiterste gepusht, getuige de lichamelijke mankementen die hij na de poging ondervond.

 

Meer informatie over David Blaine en zijn shows vind u hier: http://www.davidblaine.com/

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Luis de Matos: Een Magische Legende
Goochelaar Paul Daniels
De onsterfelijke Harry Houdini
Derren Brown, koning in mentalisme!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>