Deel dit:

Een kerstborrel voorbereiden, hoe doe je dat?

De kerstperiode is voor veel mensen de gezelligste tijd van het jaar. Overal branden lichtjes ter versiering, er wordt lekker gegeten, vrienden en familie komen over de vloer en de openhaard, die zachtjes knettert, draait overuren. Wat we nu vergeten te benoemen, is de traditionele kerstborrel. Ook deze gelegenheid is echter onlosmakelijk verbonden met de kerstdagen en de daarmee samenhangende gezelligheid. Het organiseren van een geslaagde kerstborrel is echter niet zo één-twee-drie gebeurd; er moeten verschillende zaken geregeld worden. Wij helpen je daar een handje bij!

De juiste kerstborrel locatie?

De locatie is altijd een lastige kwestie bij het organiseren van een kerstborrel. Als bedrijf zou je het op de werkvloer kunnen houden en als sportclub in de kantine, maar je kan ook een zaal ergens afhuren. Als je een zaal afhuurt met daarin al een bar en dergelijke, zijn de kosten van de catering vaak lager dan wanneer er op een locatie zonder faciliteiten voor eten en drinken gezorgd moet worden. Daarnaast hoef je bij dergelijke locaties – een kroeg of buurthuis in de nabije omgeving, hebben we het nu over – vaak ook niet voor decoratie te zorgen, dit is er doorgaans namelijk al. Ook dit scheelt je een hoop tijd en moeite. Wel moet je in dit geval natuurlijk de ruimte afhuren en ook dat kan soms aardig prijzig zijn. Het is dus een afweging die je moet maken die gebaseerd is op kosten, maar je zult ook op andere dingen moeten letten. Zo zal je moeten kijken naar de grote van de ruimte (passen alle genodigden er wel in, wordt het niet overvol) en de bereikbaarheid. Je kan wel een ideale ruimte hebben gevonden, maar als die totaal niet centraal ligt, is dit misschien niet erg handig.

Uitnodigingen versturen voor je kerstborrel?

Ook de vraag wie je allemaal uitnodigt, gaat gepaard met afwegingen. Is het de kerstborrel van je bedrijf, dan zal je bijvoorbeeld moeten kiezen tussen het wel of niet uitnodigen van de partners. Meer mensen betekent meer kosten, maar ook meer gezelligheid en meer verbondenheid met het bedrijf van de gasten. Wat je ook doet: wees hier duidelijk in bij de uitnodiging die je uiteindelijk verstuurd. Op deze uitnodiging – die je zo vroeg mogelijk moet versturen, zodat niet de helft van de genodigden al andere plannen heeft – moet voor de rest aangegeven zijn waar de kerstborrel plaatsvindt, wanneer het zover is (namiddagen van donderdagen zijn het raadzaamst overigens) en eventueel een dresscode. Als iedereen hetzelfde draagt, zal niemand zich namelijk ongemakkelijk voelen.

Entertainment tijdens je kerstborrel?

Het mooie aan gezelligheid is dat het vaak niet gepaard gaat met grote kosten. Een hapje, een drankje en een stel leuke mensen, volstaan doorgaans. Toch kan een kleine investering in een beetje entertainment de middag of avond nog een stuk leuker maken. Je zou bijvoorbeeld kunnen overwegen om een zanger in te huren die de sfeer erin brengt, maar ook een goochelaar kan hiervoor zorgen. Op deze site vind je meerdere Nederlandse goochelaars die precies weten hoe ze de gasten van jouw kerstborrel moeten vermaken, namelijk door ze verwonderen en te verbazen met hun spectaculaire trucs.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Zo maak je van je kerstdiner een echte topavond
Een kerstbrunch organiseren? Zo pak je het aan
Een feilloos georganiseerde Burendag
Bedrijfspand openen; hoe doe je dat feestelijk?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>