Deel dit:

Een kerstbrunch organiseren? Zo pak je het aan

Kerstbrood, gekookte eitjes en chocoladekransen die op een mooi versierde tafel liggen, terwijl familie, vrienden en kennissen gezellig met elkaar keuvelen, zich tegoed doen aan alle lekkernijen en de sneeuw achter het raam langzaam naar beneden dwarrelt; dit moet zo ongeveer het beeld zijn dat de meeste mensen hebben bij een ideale kerstbrunch. Voordat zoiets tot stand kan komen, moeten er echter tal van zaken geregeld worden. Wij hebben deze zaken voor je op een rijtje gezet en bieden je nog wat extra tips om er helemaal een topbrunch van te maken!

Locatie, aankleding en recepten

De gewoonte is om een kerstbrunch gewoon bij de organisator thuis te houden. Als jij dit ook van plan bent, zorg er dan voor dat je in ieder geval een lange tafel met voldoende zitruimte tot je beschikking hebt. Zet deze tafel in het midden van de ruimte, zodat iedereen gemakkelijk zijn stoel naar achteren kan schuiven om op te staan en bijvoorbeeld even naar het toilet te gaan, en kleed hem netjes aan. Dit kan met een tafelkleed, mooie schaaltjes waarop het eten uitgestald kan worden en, puur voor de versiering, een leuke kerstdecoratie of kaarsjes. Gebruikelijke recepten bij een kerstbrunch zijn een kersttulband, een bagel met rood winterfruit en uiteraard de kerststol. De kerststol kun je zelf maken (hiervoor vind je op internet genoeg recepten), maar is ook te vinden bij vrijwel elke bakkerij of supermarkt.

Uitnodigingen versturen voor de kerstbrunch?

Als de locatie en het tijdstip bekend zijn, kun je aan de slag met de uitnodiging. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Je zou voor de ouderwetse doch altijd speciale brief kunnen gaan of voor een leuke e-mail kunnen zorgen. Als het om een klein gezelschap gaat, kun je simpelweg ook iedereen even persoonlijk bellen. Heel veel maakt het allemaal niet uit, maar hou er wel rekening mee dat je het posten van de brief, het versturen van de mail of het opbellen van de genodigde niet te lang uitstelt. Je loopt dan namelijk het risico dat ze al andere verplichtingen hebben. Wat je de gasten in ieder geval moet laten weten is de tijd waarop ze verwacht worden, tot hoe laat het duurt en waar de kerstbrunch plaats zal vinden. Mocht je nog bijkomstige activiteiten georganiseerd hebben, dan is ook dit handig om te vertellen; zo kunnen de gasten hier namelijk rekening mee houden.

Amusement tijdens de kerstbrunch?

Een kerstbrunch alleen is uiteraard supergezellig, maar zeker voor mensen die een eind moeten reizen misschien wat karig. Het duurt immers hoogstens twee uurtjes. Als je van een kerstbrunch iets echt speciaals wilt maken, is het dan ook raadzaam om ook voor een bepaald soort amusement te zorgen. Dit kan voor of na de brunch plaatsvinden, het is maar net wat het beste uitkomt. Je zou bijvoorbeeld een traditionele sjoelwedstrijd kunnen organiseren, maar als je het in een wat moderner jasje wilt steken, is het inhuren van een echte goochelaar misschien wat voor jou. De goochelaars die je hier op deze site vindt, zijn op en top entertainers die van elk feestje een waar succes maken, dus ook van jouw kerstbrunch!

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Zo maak je van je kerstdiner een echte topavond
Een kerstborrel voorbereiden, hoe doe je dat?
Een feilloos georganiseerde Burendag
Bedrijfspand openen; hoe doe je dat feestelijk?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>