Deel dit:

Goochelclub Aladdin te Zwolle

Als beginnend goochelaar kun je soms het idee hebben dat er niemand is die jouw hobby deelt. In tegenstelling tot wat het geval is bij voetbal of hockey, behoor je namelijk een selecte groep die de desbetreffende kunst uitvoert. Gelukkig weten illusionisten elkaar op den duur vaak wel goed te vinden, dit doen ze door zich aan te sluiten bij een goochelvereniging, waar blijkt dat er toch nog wel een stuk meer liefhebbers zijn. Zo’n club is niet alleen een plaats waar je met iedereen iets gemeenschappelijks hebt en daar honderduit over kunt praten, maar ook een plek waar je ontzettend veel kunt leren. Waar in boeken en op Youtube doorgaans sprake van eenrichtingsverkeer – je krijgt een hele hoop informatie, maar kunt niet (zinvol) reageren – kun je aan je verenigingsgenoten ook vragen stellen of advies vragen. Daarnaast kunnen zij jou ook gelijk corrigeren als je iets verkeerd doet, wat belangrijk is voor je ontwikkeling. Binnen een club gebeurt dit altijd op een positieve manier. Daarnaast biedt een lidmaatschap bij een vereniging ook de mogelijkheid om besloten congressen te bezoeken en aan toernooien van het NMU (de Nederlandse Magische Unie) deel te nemen. Voor dit laatste dient je vereniging wel aangesloten te zijn bij diezelfde NMU. In Overijssel is Goochelvereniging Aladdin, dat gevestigd is in Zwolle, daar een voorbeeld van.

Bijeenkomsten en evenementen

De bijeenkomsten van de in 1986 opgerichte Goochelvereniging Aladdin vinden elke laatste dinsdag van de maand plaats. De leden komen dan samen in De Wijenbelt, een wijkcentrum in Zwolle. Onder het genot van een hapje en een drankje – gezellig samenzijn is binnen Aladdin minstens net zo belangrijk als het goochelen an sich – worden aldaar tips met betrekking tot illusionisme uitgewisseld, net aangeleerde trucs geshowd en gediscussieerd over alles wat te maken heeft met goochelen. Naast de reguliere bijeenkomsten, worden er ook geregeld ander interessante avonden georganiseerd voor de leden. Denk hierbij aan lezingen of demonstraties. De bedoeling hiervan is dat iedereen zich verder kan ontwikkelen als goochelaar, welke discipline je daarvan ook uitoefent. Of je nu optreedt als clown, mentalist of traditionele illusionist maakt daarbij niet uit.

Lid worden van goochelvereniging Aladdin

Je kunt lid worden van goochelvereniging Aladdin in het jaar dat je 18 wordt; ze hebben namelijk geen jeugdafdeling. Bij de club zitten dan ook enkel volwassen mannen als vrouwen, waarvan de oudsten rond de zeventig zijn. Goochelvereniging Aladdin wil een maximaal aantal van vijftien leden handhaven (momenteel zijn er slechts elf leden) en dus wordt niet eenieder zomaar toegelaten. Dit is vastgelegd in de regels om de geborgenheid en gebondenheid te behouden. Als je je aanmeldt, zal je dan ook eerst een proefperiode moeten lopen. Hierin kijken de overige leden of je al dan niet past binnen de club en of je over voldoende vaardigheden beschikt om een substantiële bijdrage te leveren aan de vereniging. Je aanmelden voor zo’n ballotageperiode als aspirantlid kan bij de secretaris, Jan Duitman. Dit kan via een brief (Slangenweg 6, 8281 PK Genemuiden), een mail (janduitman@hotmail.com) of telefonisch (038-3446373).

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk
Goochelvereniging ‘52 schakels’
Dutch Magical Society
Magische Kring Centraal Nederland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>