Deel dit:

Goochelclub te Vught

 

Ze zijn er, autodidacten in de goochelwereld. Ze kopen of krijgen een goocheldoos, gaan daarmee aan de slag en spitten vervolgens ook boeken met allerlei technieken en tips door om zich te ontwikkelen. Maar net zoals het geval is bij het jezelf aanleren van een vreemde taal of het rijden in een auto, zal je – als je geen wonderkind bent tenminste – altijd bepaalde, vaak onbewuste fouten maken. Daarom is het verstandig om je aan te sluiten bij een goochelvereniging, zoals je je ook aanmeldt bij een rijschool of je inschrijft voor een talencursus. Daar krijg je persoonlijke tips (een mede-illusionist kan je waarschijnlijk beter corrigeren dan een boek) en leer je ook van je verenigingsgenoten, die soms al verder gevorderd zijn. Bovendien is het erg gezellig om met andere gepassioneerde goochelaars over het vak (en andere zaken) te praten en te discussiëren en kunnen de contacten die je hier legt, je ongetwijfeld goed van pas komen in het verdere verloop van je carrière. Wil je je inderdaad aanmelden bij een goochelvereniging, dan kun je als je in Noord-Brabant woont onder meer terecht bij Broederschap Okito in Vught.

Geschiedenis en heden

In 1951 werd te ’s-Hertogenbosch de Broederschap Okito opgericht. De naam verwees naar de toen nog levende Theo ‘Okito’ Bamsberg, een legendarische goochelaar uit een geslacht dat ook vele andere illusionisten had voortgebracht. Omdat hij op jonge leeftijd doof was geworden, ontwikkelde de Amsterdammer een Chinees repertoire onder de naam Okito. Dit werd een ongelofelijk succes; ‘Okito’, zoals hij vanaf toen werd genoemd, trad op over de hele wereld en was een grote meneer in het wereldje. Geen wonder dat er dus ook een goochelvereniging naar hem werd genoemd. De leden van deze vereniging komen tegenwoordig nog elke eerste vrijdagavond van de maand op broederlijke wijze bij elkaar voor een vergadering, demonstraties en de nodige onderlinge tips. Ook houden ze elk jaar in oktober een Okito-dag waar ook partners aanwezig mogen zijn. Deze dag staat van gegoochel, maar er wordt samen ook lekker gedineerd en heel wat af gelachen.

Toetreding tot Broederschap Okito

De vereniging Okito wil zich graag verder uitbreiden en dus zijn nieuwe leden altijd welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Wel is het de bedoeling dat alle leden minimaal op een bepaald niveau zitten qua goochelen; enige ervaring en bekwaamheid zijn dus vereist. Met het hebben van ervaring wordt overigens niet bedoeld dat je voor publiek moet hebben gespeeld of grote optredens moet hebben gegeven, enkel dat je niet een leek bent. Ook vinden ze het bij Okito belangrijk dat nieuwe leden passen binnen de groep, dat ze dus ook sociaal vaardig zijn. Ze heten niet voor niets een broederschap. Of je toegelaten wordt bij Okito hangt dus af van je kwaliteiten en persoonlijkheid, die tijdens een ballotageperiode beoordeeld worden. Deze periode beslaat drie beslaat hoogstens drie bijeenkomsten en gaat samen met de kennismaking. Mocht je hier interesse in hebben of wil je gewoon eens een avond vrijblijvend langskomen, dan kun je contact opnemen met de secretaris (Rini Popelier) via de mail: rinpo@planet.nl.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk
Goochelvereniging ‘52 schakels’
Dutch Magical Society
Goochelclub Aladdin te Zwolle
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>