Deel dit:

Goochelclub GONGA te Rijen

Beginnen met goochelen wordt steeds makkelijker. Vroeger was de informatie schaars; als je een nieuwe truc wilde leren, moest je iemand kennen die hem voor kon doen en hem uit kon leggen, dikke boeken door ploegen op zoek naar die ene gouden tip of hem simpelweg helemaal zelf bedenken. Tegenwoordig kun je daarentegen allerlei tricks op Youtube vinden; van kaarttrucs tot verdwijnacts, niks is te gek. Hierdoor lijkt het alsof goochelverenigingen overbodig geworden zijn, maar dat berust op een misvatting. Juist samen met andere gepassioneerde goochelaars leer je namelijk het best. Door te laten zien wat je kan en vooral niet kan, krijg je tips en kritiek op je kunsten die je elders niet vindt. Ook leer je bij goochelverenigingen vaak bijkomende zaken, zoals de manier waarop je je presenteert en hoe je de aandacht op de juiste momenten af kan leiden. Daarnaast bieden goochelverenigingen vaak leuke en interessante lezingen van professionele illusionisten, die bovendien een stuk meer interactie bieden dan filmpjes op het internet. Als ambitieus goochelaar is het dan ook raadzaam om je aan te sluiten bij een vereniging. Woon je in Noord-Brabant? Dan is GONGA te Rijen wellicht een goede keuze voor jou!

Geschiedenis en heden

In de geschiedenis van goochelvereniging GONGA staat één man centraal: Kees van den Buys, wellicht beter bekend als De Busker. In zijn tijd was hij een lokale beroemdheid in en rondom Breda. Als goochelende clown wist hij menig publiek te vermaken. Dat was des te knapper omdat hij niet over een rijbewijs beschikte en dus vaak helse toeren uit moest halen om op locatie te komen met al zijn attributen. Deze man dus – de hilarische clown zonder rijbewijs – richtte GONGA op en was ook daarna een belangrijke schakel. Zelfs nadat hij een hersenbloeding had gehad en daardoor fysiek achteruit was gegaan, kwam hij nog altijd bij de vergaderingen van GONGA en was hij altijd bereid zijn zegje te doen. Aan deze man is het dus voor een groot deel te danken dat GONGO nu nog altijd een levendige vereniging is met een groot aantal leden. Op het moment zijn dat er meer dan dertig. Deze dertig komen geregeld samen bij clubavonden in ’t Boerke te Rijen. Onder hen zijn ook een paar echte toppers, zoals de welbekende Justin Vliegenthart, die je wellicht kent van de televisie. Hij was onder andere vaste gast bij het programma ClubKids op NET5.

Toelating tot GONGA

Niet iedereen wordt zomaar toegelaten bij GONGA. Om binnen te komen bij deze gerenommeerde vereniging heb je twee eigenschappen nodig. Ten eerste moet je simpelweg bepaalde basisvaardigheden op het gebied van goochelen hebben en daarnaast wordt ook vereist dat je je sociaal opstelt, dat je kortom binnen de club past. Of jij over deze eigenschappen beschikt, wordt getest tijdens drie bijeenkomsten waar jij als aspirant-lid aanwezig mag zijn, nadat je daarvoor al een bijeenkomst volkomen vrijblijvend als introducee hebt bijgewoond. Na deze drie bijeenkomsten wordt er – volgens geheel democratische principes – gestemd door de overige leden. Als je het leuk lijkt om eens te gast te zijn op zo’n dag en eventueel het verdere proces wilt doorlopen, dan kun je altijd contact opnemen met het bestuur. Dit kan gemakkelijk via de contact-sidebar op de website.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk
Goochelvereniging ‘52 schakels’
Dutch Magical Society
Goochelclub Aladdin te Zwolle
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>