Deel DIt

Goochelen wat is dat nu eigenlijk?

De Magie van Goochelen

Goochelen, een kunstvorm die voor veel mensen op magie of fantasie lijkt. Desondanks zijn er individuen die het goochelen beheersen en natuurlijk goochelaars genoemd worden. Maar wat houdt goochelen nu eigenlijk precies in?

Goochelen als Kunstvorm

In wezen wordt goochelen beschouwd als een kunstvorm. Echter, slechts een selecte groep mensen kan het daadwerkelijk meesterlijk uitvoeren. Hierbij ligt de kern van goochelen in het creëren van optische illusies, waarbij toeschouwers het onmogelijke zien zonder te begrijpen hoe het wordt uitgevoerd. In dit vakgebied is het een ongeschreven regel, en zelfs verboden, om elkaars geheimen te onthullen.

De Essentie van Goochelen

Hoofdzakelijk draait goochelen om het creëren van een optisch effect. Goochelaars scheppen iets wat niet echt bestaat, maar wat wel zo lijkt te zijn. Bovendien is vingervlugheid cruciaal in de wereld van goochelen.

Hulpmiddelen in de Goochelkunst

Desalniettemin is een goochelaar niet compleet zonder zijn hulpmiddelen. Over het algemeen maken goochelaars gebruik van diverse attributen, zoals kaarten, ringen, touwen en ballen, om hun illusies kracht bij te zetten.

De Historie en Oorsprong

Maar waar komt goochelen eigenlijk vandaan? De exacte oorsprong is niet helemaal duidelijk, maar volgens de overlevering heeft goochelen zijn wortels bij de sjamanen. Deze sjamanen gebruikten illusies om hun invloed in de gemeenschap te vergroten. Daarna werden ze vaak beschouwd als tovenaars en werden met veel ontzag behandeld.

Ook vandaag de dag zijn er nog steeds mensen die illusies gebruiken en beweren bovennatuurlijke krachten te bezitten. Bijvoorbeeld, deze individuen worden charlatans genoemd, zoals Uri Geller en de Nederlandse Rasti Rostelli.

Volgens de geschiedenis ontstond goochelen rond de achttiende eeuw. Vroeger waren er geheime genootschappen van goochelaars en speciale clubs waar leden aan bepaalde voorwaarden moesten voldoen om toegang te krijgen. Later werd goochelen toegankelijk voor iedereen en groeide het uit tot een podiumkunst.

Magic voor een Onvergetelijk Feest

Daarnaast kan goochelen een extra dimensie toevoegen aan je feest of bijeenkomst. Wanneer je een feest of partij organiseert, wil je ongetwijfeld iets bijzonders toevoegen waardoor je evenement nog lang herinnerd wordt. Hier is een goochelaar inhuren een uitstekende optie. Maar wie zou je moeten overwegen? Bijvoorbeeld, Robin Matrix is al op jonge leeftijd begonnen met goochelen en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest bekende jonge goochelaars in Nederland.”

Goochelaar inhuren?

Goocheltrucs leren?

Loved this? Spread the word


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

  • Illusionisten en magiërs. Ik heb ook een vraag: wat is de geschiedenis van goochelen. of jullie daar wat meer over kunnen vertellen. Bedankt!

 • Hoi sorry als jullie dit niet kunnen beantwoorden. Ik moet een werkstuk maken over goochelen en daar heb ik veel informatie voor nodig, dus kan iemand een website vinden met veel informatie? Zet de link in een reactie. Doei!

  • Robin Matrix schreef:

   Hi Evi,
   Wat wil je precies weten over goochelen?

   Groet,

   Robin

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

  >