Deel DIt

Wat is Goochelen nu eigenlijk?

Goochelen lijkt voor veel mensen vaak magie of fantasie en het lijkt vaak onmogelijk om het te beheersen. Maar toch zijn er mensen die het goochelen beheersen en die noemen we natuurlijk goochelaars. Maar wat houdt goochelen nu eigenlijk precies in?

Goochelen is een kunst?

Goochelen is eigenlijk kunst en het kan maar door een paar mensen goed uitgevoerd worden. Goochelen is eigenlijk ervoor zorgen dat je toeschouwers het onmogelijke zien en er niet achter komen hoe je dat precies doet. In het vak van de goochelaars is het een taboe en verboden om elkaars geheimen te verklappen.

Bij het goochelen draait het eigenlijk allemaal om het creëren van een optisch effect. Goochelaars creëren eigenlijk iets wat niet bestaat, maar wel zo lijkt te zijn. Daarnaast is vingervlugheid bij goochelen ontzettend belangrijk.

Maar een goochelaar is natuurlijk niets zonder zijn hulpmiddelen. Met het goochelaar worden er vaak hulpmiddelen gebruikt om de illusie of truc meer kracht te geven. Zo wordt er veel gegoocheld met kaarten, ringen, touwen en ballen.

Waar komt goochelen eigenlijk vandaan?

Dit is niet helemaal duidelijk, maar ze zeggen dat goochelen uitgevonden is door de sjamanen. Deze sjamanen gebruikten illusies om zo de macht in hun gemeenschap te vergroten. De sjamanen werden dan ook vaak als tovenaars gezien en daar was veel ontzag voor.

En dit gebeurt eigenlijk nog steeds. Er zijn nog steeds mensen die illusies gebruiken en beweren bovennatuurlijke krachten. Deze mensen worden ook wel charlatans genoemd. Bekende charlatans zijn bijvoorbeeld Uri Geller en de Nederlandse Rasti Rostelli.

Maar als we de geschiedenis mogen geloven, is goochelen rond de achttiende eeuw ontstaan. Vroeger waren er geheime genootschappen voor goochelaars en speciale clubs waar je je aan bepaalde voorwaarden moest houden. Later zou het voor iedereen beschikbaar worden en werd goochelen echt een podiumkunst.

Goochelen kan een extra dimensie geven aan je feest

Wanneer je een feest of partij geeft dan wil je altijd iets extra’s waar mensen later je feest om herinneren. Het is dan ook echt een leuk idee wanneer je iemand inhuurt om te goochelen op je feest. Maar wie zou je daar voor moeten inhuren?

Robin Matrix is al op jonge leeftijd begonnen met goochelen en heeft zich ontpopt tot één van de bekendste jonge goochelaars van Nederland. Zo ging het in het begin van zijn leven vooral om kleine trucs, maar hoe ouder Robin werd hoe betere goochelaar hij werd. Zo heeft Robin Matrix al voor grote klanten zoals KLM, ING en Ajax.

Maar dat is niet alles. Robin Matrix is naast national ook internationaal bekend. Zo heeft Robin al in meerdere internationale tv-shows opgetreden. Robin is gespecialiseerd in tafelgoochelen en bedrijfspresentaties. Zo heeft Robin minimaal 160 optredens per jaar zowel in Nederland als in het buitenland.

Daarnaast is Robin al meerdere keren in de prijzen gevallen. Zo heeft hij in 2006 de prijs voor de beste Algemeen Goochelaar van Nederland gewonnen. Later in 2007 zou hij de Fred Kaps Award winnen voor de beste goochelaar.

Dus wanneer u Robin inhuurt dan bent u zeker verzekerd van een goede show. Dus waar wacht u nog op? Neem snel contact op en wees verzekerd van een fantastische show!

Goochelaar inhuren?

Goocheltrucs leren?

Loved this? Spread the word


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

  • Illusionisten en magiërs. Ik heb ook een vraag: wat is de geschiedenis van goochelen. of jullie daar wat meer over kunnen vertellen. Bedankt!

 • Hoi sorry als jullie dit niet kunnen beantwoorden. Ik moet een werkstuk maken over goochelen en daar heb ik veel informatie voor nodig, dus kan iemand een website vinden met veel informatie? Zet de link in een reactie. Doei!

  • Robin Matrix schreef:

   Hi Evi,
   Wat wil je precies weten over goochelen?

   Groet,

   Robin

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

  >