Deel DIt

Wat is een Illusionist?

De meeste mensen die het woord illusionist horen denken vaak aan iemand die over paranormale en bovennatuurlijk krachten denkt te beschikken. Maar niets is minder waar. Een illusionist is iemand die de nadruk op mentale trucs zet en vertelt dat hij of zij paranormale krachten gebruikt.

Onder mentale trucs vallen bijvoorbeeld voorspellen, telekinese en gedachtelezen. Mensen die zich mentalisten noemen, zijn eigenlijk niets meer dan illusionisten. De meeste mensen zien mentalisten juist als bedriegers, terwijl ze illusionisten meer zien als goochelaars.

Maar toch zit hier een duidelijk verschil in. Een goochelaar wordt bijvoorbeeld niet van bedrog beschuldigd wanneer hij of zij een konijn uit een hoed haalt. Toch willen de meeste mensen wat meer zien dan alleen een konijn uit een hoed.

Mentalisme een mentale kracht of een illusie?

Wat goochelaars, mentalisten en illusionisten delen is dat ze het publiek moeten laten geloven dat ze het ‘onmogelijke’ doen. Alleen gaat een mentalist vaak een stapje verder door te verklaren dat het waar is.

Natuurlijk moet de illusie in stand gehouden worden en verwacht je natuurlijk niet dat een mentalist zijn geheimen op podium deelt. Dat mentalisten claimen dat ze hoogbegaafd of bovennatuurlijke krachten hebben, jaagt vaak in het harnas van alle sceptici.

Mentalisten creeeren illusies die jij wilt geloven. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld een ‘cold reading’. Zo lijkt het net dat een mentalist jouw gedachten leest en soms contact kan leggen met dierbare overleden. Maar het is eigenlijk niets meer dan een flinke dosis mensenkennis, scherp oog voor detail én natuurlijk de juiste vragen stellen.

Er zijn dan ook veel mentalisten die zichzelf illusionisten noemen. Mentalisme is dat dan ook. Mentalisten laten illusies zien en laten het publiek geloven dat het waar is wat ze doen en wat kunnen. Dat is iets wat illusionisme en mentalisme zo leuk en spannend maakt.

Wilt u een Illusionist inhuren?

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen een goochelaar en een illusionist:

Het verschil tussen een goochelaar en een illusionist is dat de goochelaar zich meer bezig houd met de kleine trucs en dat een illusionist juist de grote podiumtrucs doet. De grote verdwijntruc is dus eigenlijk meer een truc van een illusionist dan die van een goochelaar.

Een illusionist staat meestal op een podium en zal maar zelden iemand uit het publiek trekken om de illusionist te assisteren. Meestal heeft een illusionist al wat assistenten/assistentes die deze helpen met de show. Uiteraard indien mogelijk gebruikt een illusionist wel iemand uit de zaal, maar zeker in mindere mate dan een goochelaar

Toch is een illusionist ook vaak een goochelaar. Het gaat allebei om het beheersen van de goocheltrucs, maar toch word iemand die op dat moment de grotere trucs doet vaker een illusionist genoemd.

Illusionist Robin Matrix is een combinatie van beiden. Hij kan de grote goocheltrucs die een illusionist hoort te kunnen, maar hij kan ook de kleinere shows doen die een goochelaar doet. Dus als u op zoekt ben naar een illusionist kunt u Robin Matrix inhuren!

Wilt u illusionist Robin Matrix inhuren voor een show op locatie? Bel dan telefoonnummer dutch magic 023-5444297

Wat zijn de kosten van een Illusionist?

De kosten verschillen nogal, dit is echt afhankelijk van wat u wensen zijn. Vaak is het maat werk omdat een illusionist jammer genoeg niet op iedere locatie zijn illusies kan vertonen.
Het beste is om een vrijblijvende offerte aan te vragen van Illusionist Robin Matrix

Robin Matrix de illusionist tot je dienst

Ben jij op zoek naar een illusionist die je gasten zal verbazen? Dan is Robin Matrix de geschikte goochelaar voor de job! Wat je misschien niet wist is dat Robin Matrix niet zomaar een goochelaar is.

Robin Matrix begon zijn jonge goochelcarrière op 8-jarige leeftijd en wist vanaf dat moment dat goochelen zijn leven zou worden. In zijn jonge carrière heeft Robin Matrix al meerdere prijzen in de wacht geslepen is dan ook één van de bekendste goochelaars in Nederland van zijn generatie.

Maar naast nationale faam is Robin Matrix ook internationaal bekend. Zo heeft hij al in meerdere tv-programma’s zijn kunsten mogen laten zien en wordt hij internationaal ook gevraagd om op andere plekken op te treden.

Robin Matrix weet wat er nodig is om het publiek te verbazen met zijn goocheltrucs en illusies. Robin Matrix is een illusionist die je nog nooit gezien hebt. Daarnaast is Robin Matrix makkelijk te boeken en staat hij bekend als een echte kindervriend. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden met Robin Matrix? Wacht dan niet langer en neem nu snel contact op met Robin Matrix en vraag gratis een offerte aan.

Goochelaar inhuren?

Goocheltrucs leren?

Loved this? Spread the word


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>