Deel dit:

Een nieuwjaarsreceptie organiseren, hoe doe je dat?

Op nieuwjaarsnacht heb je ongetwijfeld al een hele hoop mensen een gelukkig Nieuwjaar gewenst en waarschijnlijk zijn de goede voornemens van je meest dierbaren je al ten gehore gekomen. Een deel van je kennissen, vrienden, buurtgenoten, collega’s en clubgenoten (van bijvoorbeeld je voetbalteam) heb je echter nog niet gesproken. Om ook hen het beste te wensen en te horen wat zij allemaal van plan zijn in het nieuwe jaar, die nog als een schone lei voor hen ligt, is een nieuwjaarsreceptie de perfect gelegenheid. Maar deze moet wel op touw gezet worden. Als jij de organisator van dit gebeuren bent, dan ben je op de juiste pagina aanbeland; hier vind je namelijk alles wat jij moet weten!

Locatie en tijdstip van uw nieuwjaarsreceptie

Het allerbelangrijkste wat jij als organisator moet doen, is het regelen van een locatie. Let er hierbij op dat de zaal niet te klein is, je wilt niet dat de mensen tegen elkaar aangedrukt staan, maar ook zeker niet te groot. Het moet immers wel ‘gezellig druk’ zijn. Je moet dus goed rekening houden met het aantal gasten dat je uitnodigt; hier komen we later nog op terug. Naast de locatie is ook het tijdstip en de datum van belang; doorgaans wordt een nieuwjaarsreceptie gelijk op 1 januari op de namiddag gehouden, zodat het nieuwe jaar nog vers is, maar iedereen toch lekker uitgeslapen en hersteld van een lange nacht.

Uitnodigingen

De vraag wie je allemaal uit gaat nodigen is voor elk soort feestje lastig. Je wilt natuurlijk niemand buitensluiten, maar je kunt ook niet iedereen uitnodigen. Bij een nieuwjaarsreceptie ligt dit vaak wel wat gemakkelijker omdat dit doorgaans voor een duidelijke groep mensen bedoeld is, zoals een sportvereniging of een bedrijf. Je kan je dan gewoon beperken tot de leden en werknemers (en hun partners), waarop je wel de omvang de locatie aan zult moeten passen. Deze mensen kun je uitnodigen door het sturen van een leuke brief of e-mail met daarin de aanvangstijd, locatie en kort de algemene bedoeling. Doe dit ruim op tijd, zodat het gros van de genodigden niet al andere plannen heeft.

Aankleding, muziek en catering

Een nieuwjaarsreceptie is een ietwat rustigere, formelere variant van de kerstborrel. Belangrijk is dat er voldoende staan –en zitplaatsen zijn, maar verder de aankleding niet erg uitbundig te zijn. Hetzelfde geldt voor de muziek; keiharde feestmuziek waarop normaalgesproken stevig gedanst wordt, is niet echt de bedoeling. Hou dit dus een beetje op de achtergrond en gebruik het enkel voor het creëren van sfeer. Mensen moeten namelijk een gezellig praatje kunnen maken zonder te hoeven schreeuwen. Wat de catering betreft: zorg ervoor dat er bij binnenkomst voor iedereen een glaasje prosecco, champagne of wat fris (voor de niet-drinkers) staat en geef mensen de mogelijkheid om tijdens de receptie zo nu en dan ook wat te eten of te drinken. Een cateringbedrijf kan je hierbij helpen.

Entertainment tijdens uw nieuwjaarsreceptie?

Om de nieuwjaarsreceptie een beetje op te leuken en er wat meer van te maken dan alleen een gezellig samenzijn, kunnen activiteiten georganiseerd worden. Zo kunnen er spelletjes gehouden worden of kan de kennis van de gasten getest worden met een quiz (over het bedrijf, de familie of de sportclub). Ook kan er een performer ingehuurd worden, zoals een goochelaar. Over dit laatste vind je op de rest van de site meer informatie.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Zo maak je van je kerstdiner een echte topavond
Een kerstbrunch organiseren? Zo pak je het aan
Een kerstborrel voorbereiden, hoe doe je dat?
Een feilloos georganiseerde Burendag
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>