Deel dit:

Novus Magicae

Op het gebied van goochelwinkels heerst (in Nederland) al een flinke schaarste, maar als je naar een nog specifiekere markt kijkt, namelijk naar die van aanbieders van goocheltrucs, vind je wel een heel beperkt aanbod.

Novus Magicae is één van deze aanbieders. Deze webshop biedt voornamelijk trucs voor illusionisten aan in de vorm van dvd’s, boeken en dergelijke en heeft daarnaast een klein deel van het assortiment ingeruimd voor gewone goochelartikelen, zoals pakjes kaarten en andere basicspullen.

Goochelen leren in het verleden

Ooit was op hoog niveau goochelen voorbehouden aan mensen die uit een familie kwamen met een goocheltraditie of degenen die op een andere manier aan een leermeester gekomen waren. Een groot deel van de mensen kon immers niet lezen en van Youtube-filmpjes had men nog nooit gehoord. Het was dan ook niet vreemd dat in sommige families, waar de trucs van vader op zoon over werden gegeven, generatie na generatie grote goochelaars geboren werden. Een voorbeeld hiervan is de familie Bamsberg uit Amsterdam, een geslacht vol uitzonderlijke illusionisten, waaronder de legendarische Theo ‘Okito’ Bamsberg. Kinderen die opgroeiden in een gezin zonder goochelaarstraditie konden hier maar moeilijk tegenop boksen, omdat de informatiebronnen schaars waren.

Boeken en films

Vanaf het moment dat er steeds meer boeken met tips en uitleg over goocheltrucs op de markt kwamen en men ook daadwerkelijk in staat was die te lezen, kwamen er steeds meer nieuwe illusionisten met een tot dan toe onbekende naam in het wereldje. Natuurlijk bleef het handig om een soort van persoonlijke trainer te hebben, maar het was nu mogelijk om ook zelf een hele boel te leren en zodoende een grote te worden in het vak. Met de opkomst van de film werd het als autodidact nog gemakkelijker; beelden zeggen immers meer dan duizend woorden en met een visuele kunst als het illusionisme geldt dat nog eens dubbel. De films met uitgelegde goocheltrucs hebben zonder twijfel al vele grote illusionisten voortgebracht.

Assortiment van Novus Magicae

Dit besef, de weet dat films en boeken zo ontzettend nuttig zijn bij het ontwikkelen van je skills en deze hulpmiddelen het oefenen bovendien zo’n stuk makkelijker maken, heeft ervoor gezorgd dat Novus Magicae zich juist hier in is gaan specialiseren. Om zowel beginners als ervaren goochelaars van dienst te kunnen zijn en ook andere soort illusionisten, zoals mentalisten en clowns, producten aan te bieden, heeft Novus Magicae een ruim assortiment. Je kunt films en boeken kunnen uit talloze categorieën, zoals ‘Beginners’, ‘Kaarttrucs’, ‘Street Magic’ en ‘Mentalisme’. Bij de categorie ‘Beginners’ vind je dan bijvoorbeeld een boek als ‘The Royal Road to Card Magic’, een e-book waarin de basisprincipes van de kaartenmagie beschreven worden. Voor mentalisten vind je onder andere de erg populaire film ‘Acces’ van de regisseur Rizki Nanda. Hierin wordt beschreven hoe je toegang krijgt tot iemand anders gedachten en je die gedachten dus letterlijk kunt lezen.

Contact met Novus Magicae?

Het hoofdkantoor van Novus Magicae is gevestigd in Tegelen, Limburg. De overige adresgegevens zijn Hoogstraat 56, 5931 GD. Met vragen kun je ook altijd even bellen of mailen. Het telefoonnummer is 0637663273, het emailadres luidt info@novusmagicae.nl.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Davenports Magic
Dananddave.com toont passie voor het goochelaarsvak
Ervaar de magie bij Select Magic
Theory11.com levert schitterende speelkaarten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>