Deel dit:

Opvallen op de volgende beurs op RAI Amsterdam

112.200m2 beurs oppervlakte, 2 miljoen bezoekers per jaar verdeeld over 11 hallen.

Veel bezoekers, dat is leuk, hoe meer hoe beter zou je zeggen. Echter, zoveel bezoekers betekent net zoveel afleiding en concurrentie. Kwantiteit is niet altijd kwaliteit. Hoe ga jij met jouw stand de volgende keer ook maar enigszins opvallen op jouw vakbeurs in RAI Amsterdam?

Als je gaat googelen zul je de ene na de andere 6 tips, of 10 tips of toch echt de 4 beste tips voor je volgende stand op het RAI vinden. Ze zeggen allemaal ongeveer hetzelfde: mooie stand, open houding en zorg voor genoeg flyers en brochures. Laten we een keer kijken of we onze aanpak voor je volgende beurs deelname eens vanuit een andere invalshoek kunnen benaderen. Namelijk die van de online wereld.

De beurs, niet veel anders dan het internet

Als je gaat zoeken naar tips om jouw website te laten opvallen op het internet krijg je net even een andere tips dan wanneer je zoekt voor beurstips. Toch lijken de beide werelden erg veel op elkaar.

Immers, ook op het internet heb je miljoenen bezoekers en vooral veel afleiding. Hoe zorgen ervaren internet marketeers dan dat hun website niet alleen opvalt, maar dat de bezoeker langer blijft hangen dan de gemiddelde 15 seconden en vervolgens ook nog eens op de één of andere manier zijn contactgegevens bij jou achter laat? Zie je dat de doelen van een online marketeer wel heel dicht aansluiten op jouw doelen op de volgende beurs op het RAI?

De beurs, online marketing & daten

In de online wereld worden marketing en zogenaamde ‘sales funnels’ vaak vergeleken met daten. Een fout die veel ondernemers maken is dat ze direct hun hoofd dienst of product te proberen te verkopen aan de gloednieuwe bezoeker. Dit zou je kunnen vergelijken met op straat zomaar voor iemand op de knie te gaan en te vragen of hij of zij met je wilt trouwen. Je noemt al je kwaliteiten op waarom jij een geweldige partner bent en verwacht vervolgens dat hij of zij je huilend in de armen valt en onder heftig knikken ‘ja, ja ik wil!’ jouw ring om de vinger schuift. Niet een heel realistische aanpak, toch? Toch zie je diezelfde houding ook veel terug op een beurs. Verkopers staan glimmend van trots voor hun product of dienst en klampen bezoekers aan met hele verhalen waarom ze bij hun zouden moeten kopen.

Het eerste contact moment

Dus, waar begin je wel als je wilt dat iemand uiteindelijk met jouw voor het altaar staat? Eerst wil je hem of haar leren kennen: telefoonnummers uitwisselen, mee nemen op verschillende dates, misschien eerst samenwonen en dan, pas wanneer je zeker bent van elkaars gevoelens, kun je de grote vraag laten vallen. Hoe vertaalt zich dat voor jouw stand op de beurs? Eigenlijk heel simpel, het is daar op een bepaalde manier zelfs makkelijker dan online. Doordat je elkaar fysiek ontmoet kun je bijna 1 op 1 jouw ‘flirt-skills’ inzetten om dat eerste contact te maken en hoef je niet eerst een online alternatief voor een stralende glimlach en oogcontact te vinden.

Ben jij zo’n ‘klantenflirt’ en weet je precies wat je moet zeggen om het ijs te breken? Of heb je iemand in je verkoopteam die hier in uitblinkt? Geweldig! Jouw beurs kan waarschijnlijk niet meer stuk.

Een professional inhuren

Helaas is niet iedereen gezegend met een natuurlijke aanleg voor het ‘flirten’. Stotterend, schaamrood op de kaken en het doven van alle hersencellen bij het eerste oogcontact in de bar met de vrouw van je dromen… Het zal waarschijnlijk iets minder heftig zijn bij het zien van je ideale klant, maar je snapt het idee. Een ‘wingman’ kan je redding zijn. Die goede vriend die voor jou die knappe vrouw aan de bar aanspreekt, haar aan het lachen maakt en vervolgens moeiteloos haar aan jou voorstelt. Verrast draait ze zich om en voor je het weet geeft ze jou haar nummer en wacht ze met kloppend hart af wanneer jij haar belt.

Maar waar vind jij jouw ‘wingman’ voor de volgende beurs? Heb je er wel eens aan gedacht een beurs goochelaar in te huren voor precies deze reden? Nee? Toch is dit precies de taak die deze professional op zich neemt. Met de flair van een professionele versierder weet hij de aandacht te trekken van de beurs bezoeker. Met zijn persoonlijke goocheltrucs breekt hij het ijs en moeiteloos zet hij jouw bedrijf in de spotlight. Verrast blijft de bezoeker staan, geeft zijn aandacht en wordt meegenomen in het verhaal. Met zichtbaar plezier en vol vertrouwen komt hij in gesprek met jouw verkopers. Uiteraard ben je dan nog lang niet toe aan de grote vraag, maar, net zoals in de wereld van het daten: De eerste indruk kan jullie relatie maken of breken. Als deze een succes is kun je vanuit een positieve ervaring telkens weer contact opnemen, de relatie uitbouwen en uiteindelijk deze onbekende bezoeker rekenen als vaste en trouwe klant van jouw bedrijf.

Nieuwsgierig geworden naar een goochelaar voor op je beursstand op het RAI? Kijk snel op <a href=“https://goochelaar.nl/beurs-goochelaar"> www.goochelaar.nl </a> en vraag de gratis offerte aan.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Beurssucces Verzekerd: 3 Slimme Strategieën voor uw Beursstand
Marketingtips voor een beurs
Planning voor een beurs, hoe pak je dat aan?
Beurstips voor een succesvolle beurs!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>