Deel dit:

Pen en Teller

Pen en Teller zijn een begrip in de wereld van het illusionisme. Het Amerikaanse Las Vegas is het walhalla van het illusionisme. Zo gaven onder andere David Copperfield en het illustere duo Siegfried en Roy hier magische shows. Ook het komische illusionisten duo Penn en Teller trekt duizenden bezoekers per jaar. Hun combinatie van humor en magie is onnavolgbaar. Dit heeft de populariteit van Penn en Teller tot grote hoogten gebracht. Inmiddels treden ze elke avond voor een volle zaal op in Las Vegas.

Een begrip in illusionistenland

Penn Fraser Jillette en Raymond Joseph Teller zijn een begrip in illusionistenland. Al sinds de jaren zeventig geven ze komische optredens in Las Vegas. De trukendoos wordt daarbij altijd flink opengetrokken. Ze zijn daardoor anders dan andere illusionisten, die het komische element in hun shows meestal achterwege laten. Ook de manier waarop de twee optreden is bijzonder. Terwijl Penn meestal de trucs uitvoert, vertelt Teller wat er gebeurt. Ondertussen lijkt de truc van Penn bijna altijd te mislukken. Hij zegt bovendien geen woord, waardoor het publiek slechts vertrouwt op non-verbale communicatie.

Illusionisme is een deceptie

Penn Jillette werd in 1955 geboren in Massachusetts, en Raymond Teller in 1948 in Philadelphia. Met name Jillette raakte op jonge leeftijd geïnspireerd door de illusionist James Randi. Randi maakt er geen geheim van dat het illusionisme een vorm van deceptie is, in plaats van een bovennatuurlijk fenomeen. Teller werkte in zijn jonge jaren als leraar Engels en Latijn in New Jersey. Zijn ontmoeting met Penn in 1974 veranderde zijn carrière echter voorgoed. De twee ontmoetten elkaar via een gezamenlijke vriend en besloten al snel op te gaan treden als duo.

Vermaak in het theater en op de tv

De samenwerking tussen Penn en Teller bleek een groot succes. In de loop der jaren vermaakten de komische illusionisten zowel televisiekijkers als theaterbezoekers. Zo wordt hun televisieshow ‘Pen and Teller: Fool Us’ sinds de eerste aflevering in 2010 ontzettend goed bekijken. In het programma reizen de twee naar het Verenigd Koninkrijk om een illusionist of goochelaar te vinden die een truc wil uitvoeren. Penn en Teller moeten uitvinden hoe de truc precies werkt. Als ze er niet achter komen wint de goochelaar een ticket voor een Penn en Teller show in Las Vegas. Daar geven de twee artiesten al sinds 2001 optredens in het Rio All Suite Hotel en Casino. Avond na avond geniet het publiek van hun programma.

Komisch en sceptisch duo

Penn en Teller hebben een unieke werkwijze. In hun shows verwerken de twee namelijk op ingenieuze wijze hun atheïsme en scepticisme naar de wereld toe. Beide mannen geloven namelijk niet in een god of paranormale verschijnselen. Ook vinden ze het hilarisch dat sommige illusionisten het geheim van hun trucs wijten aan bovennatuurlijke onderzoeken. Op komische wijze maken Penn en Teller hun visie op het illusionisme duidelijk. Bovendien onthullen ze hun eigen optredens vaak hoe de truc in elkaar steekt. De zware humor van het duo wordt overduidelijk gewaardeerd door publiek en critici. In 2013 ontvingen Penn en Teller namelijk een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Luis de Matos
Goochelaar Paul Daniels
De onsterfelijke Harry Houdini
Derren Brown, koning in mentalisme!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>