Goochelaar.nl
Interessant? Deel dit:
goochelaar victor mids van het programma mindfuck

Victor Mids, de magische wetenschapper!

  Victor Mids is ongetwijfeld één van de meest controversiële illusionisten van Nederland. Mids beweert namelijk dat hij zijn medische achtergrond en diepgaande geneeskundige kennis, die hij heeft opgedaan tijdens zijn studie geneeskunde, hem helpen bij het tot stand brengen van illusies. Wetenschapsfilosofen Hans Dooremalen en Herman van Regt betwijfelen hetgeen Mids pretendeert echter, getuige hun uitspraken tegenover RTL Nieuws. Het publiek lijkt zich weinig van deze kritiek aan te trekken, zij kijken massaal naar het door Mids gepresenteerde televisieprogramma Mindf*ck.

  Medicus en illusionist

  Net als vele van de grote goochelaars, kwam Victor Middelkoop – die op 1 april 1987 geboren werd – in aanraking met de magische wonderenwereld toen hij een goocheldoos cadeau kreeg. Dit gebeurde op 4-jarige leeftijd. In de jaren die daarop volgden oefende Middelkoop een hoop zonder echt in beeld te komen, totdat hij in 2007 deelnam aan de Nieuwe Uri Geller. Dit was een televisieprogramma uitgezonden door SBS6, waarbij opzoek werd gegaan naar talentvolle mentalisten. Middelkoop, inmiddels Mids, behaalde de kwartfinale en liet daarmee voor het eerst van zich horen. Hierna was hij wekelijks te gast bij Freaknacht, een radioprogramma met tevens televisie-uitzendingen in de nachtprogrammering van 3FM, en wist hij in 2009 onder andere het opgehaalde bedrag voor Serious Request te voorspellen. In de tussentijd was hij druk bezig met zijn studie geneeskunde, die hij in 2013 wist af te ronden.

  De combinatie van twee werelden

  Waar het doorgaans de gewoonte is om na een studie geneeskunde in een huisartsenpraktijk, het ziekenhuis of iets dergelijks aan de slag te gaan, besloot Mids een andere weg te bewandelen. Hij wilde zijn twee passies en talenten, de medische wereld en het illusionisme, met elkaar verbinden in zijn werk. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien wat raar. Geneeskunde is een echte vorm van wetenschap, één waar feitelijke kennis van groot belang is, terwijl over goochelarij, mentalisme en illusionisme toch een vlaag van zweverigheid en vaagheid hangt. Mids beweert echter aan dat de werelden prima met elkaar samengaan. Hij noemt zijn vorm van illusionisme dan ook neuromagic; door het letten op zaken als lichaamstaal, de hartslag van mensen en andere fysiologische kenmerken, is hij juist in staat om illusies op te wekken.

  Mindf*ck

  Deze zogenoemde neuromagic spreidt hij tentoon in zijn eigen televisieprogramma bij de AVROTROS op NPO 3, genaamd ‘Mindf*ck’. ‘Mindf*ck’ rekent af met het oubollige karakter dat de goochelwereld zo af en toe aangemeten krijgt en stelt daar tegenover een nieuwe, flitsende en wetenschappelijke manier van de beoefening van het illusionisme. Toverstafjes en konijnen die tevoorschijn komen uit hoeden zie je hier niet meer, maar we zien wel hoe BN’ers en gewone voorbijgangers door Mids op onnavolgbare wijze voor de gek worden gehouden en verbijsterd achterblijven. Dit is niet alleen kostelijk vermaak voor de kijker, maar daarnaast ook een eye-opener; het laat namelijk zien dat Mids door zijn medische kennis in staat is om inzicht in jouw gedachten te krijgen en die te gebruiken om zijn goocheltrucs uit te voeren. In een aflevering van De Wereld Draait Door, die op hun site terug te zien is, etaleert hij deze gemengde vorm van kunst ook op meesterlijke wijze.

  Meer informatie over Victor Mids en zijn shows vind u hier: http://www.victormids.com/#mindfck-en-1

  Victor Mids inhuren?

  goochelaar-dutch-magic

  Postbus 69
  2050 AB Overveen
  Telefoon: 023-5444297
  E-mail: info@dutchmagic.nl

   

   

  Over de schrijver Robin Matrix

  Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

  Volg mij via:
  >