Deel DIt

Bruiloft receptie organiseren

Een receptie houden voor uw bruiloft is een verstandige optie. Op die manier is het mogelijk een groot aantal gasten uit te nodigen, waarna u met een select gezelschap bijvoorbeeld een diner kunt houden. Een goede receptie is echter nog lastig te regelen, maak daarom gebruik van de onderstaande tips!

1: Wie nodigt u uit?

Een lastige, maar zeer belangrijke keuze. Welke mensen nodigt u wel en niet uit voor uw bruiloft receptie. U kunt het beperkt houden door enkel familie en vrienden uit te nodigen, maar misschien zijn ook uw collega’s en oude (studie)vrienden welkom. Maak een lijst van de genodigden en kijk hoeveel dit er in totaal zijn.

2: Het budget

Hoeveel geld kunt u ter beschikking stellen voor de receptie? Dit kan u eenvoudig berekenen door de eventuele overige kosten van de bruiloft af te trekken van het totaalbedrag dat u uit kan geven.

3: De locatie

Aan de hand van het aantal genodigden en het budget kunt u op zoek gaan naar een ideale locatie. Denk hierbij of u binnen- of buitenlocatie zoekt. Als er kans is op slecht weer moet er in ieder geval een optie zijn om de buitenlocatie te overdekken of naar binnen te gaan.

4: Eten en drinken

Bedenk of u tijdens de receptie enkel drinken of ook wat hapjes aan wilt bieden. Houdt hierbij rekening met de wensen van uw gasten (denk aan allergieën).

5: Uitnodigingen

Verstuur de uitnodigingen ruim van tevoren. Er mogen natuurlijk geen goede vrienden ontbreken op uw bruiloft! Misschien is het een leuk idee om bij de uitnodigingen een klein geschenk te geven. Vergeet niet eventuele belangrijke mededelingen bij de uitnodiging te vermelden (dress-code, datum en locatie, wensen betreft cadeaus, etc.).

6: Zorg dat u centraal te vinden bent

Als het een staande receptie is kan u dit bereiken door opvallende kleding te dragen (een bruidsjurk is hierbij niét aan te raden!) of door op een vaste, opvallende, plek te staan. Wanneer er tafels aanwezig zijn kunt u onderscheid maken door bijvoorbeeld een ander kleur tafellaken te plaatsen.

7: Een tafel voor cadeaus

Als er veel gasten aanwezig zijn is het handig een vaste plek voor de cadeaus te regelen. Dit kan een tafel zijn, maar een afsluitbare ruimte met iemand die de cadeaus in ontvangst neemt is nog beter (u weet immers maar nooit).

8: Controleer alles

Ga alle afspraken nog eens na. Vraag van tevoren of de locatiemanager alles goed begrepen heeft en of de (belangrijke) genodigden op de hoogte zijn.

9: Als u het bovenstaande niet allemaal zelf wil regelen…

… is het mogelijk het bovenstaande werk grotendeels uit te besteden. Wanneer uw budget dit niet toelaat kan u enkele goede vrienden vragen het voor u te regelen. Belangrijk is dat u uw wensen duidelijk communiceert.

10: Entertainment als u een bruiloft receptie gaat organiseren

Last but not least: entertainment is een belangrijk punt. Hoewel niet noodzakelijk, kan goed entertainment uw bruiloft receptie een onvergetelijke herinnering laten zijn – zowel voor u als voor uw gasten. Een goed voorbeeld van entertainment is de goochelaar Robin Matrix. Hij heeft enorm veel ervaring en kan u op elke wijze van dienst zijn. Bovendien belooft hij de verdwijntruc niet op het getrouwde stel toe te passen!

Goochelaar inhuren?

Goocheltrucs leren?

Loved this? Spread the word


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>