Deel dit:

Zo maak je van je kerstdiner een echte topavond

Op kerstavond, eerste kerstdag of tweede kerstdag wordt elk jaar traditioneel een kerstdiner gehouden. Op deze avond komen vrienden en familie bij elkaar om zich gezamenlijk tegoed te doen aan een overheerlijke maaltijd. Dit kan in een restaurant zijn, maar ook simpelweg bij iemand thuis. Hoe of waar het kerstdiner ook plaatsvindt, de bedoeling is altijd hetzelfde: het moet een bijzonder gezellige en fijne avond zijn. Om dit voor elkaar te krijgen moet alles op en top geregeld zijn en aan de kleinste details worden gedacht. Als jij de grote organisator bent van een kerstdiner, dan helpen wij jou graag bij deze voorbereiding!

Begin op tijd!

Als je besluit het kerstdiner buitenshuis te nuttigen, bijvoorbeeld in een restaurant, valt er maar weinig te regelen. Natuurlijk moet je een passend restaurant uitzoeken, daar reserveren en iedereen op de hoogte stellen van de plannen, maar voor de rest hoef je je nergens druk om te maken. Wanneer je de hele familie en een groep vrienden bij jou thuis over de vloer krijgt, is dat wel anders. Er is dan een hoop te regelen, soms zelfs zoveel dat het voor een hoop stress kan zorgen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het devies is dan ook om op tijd te beginnen met de voorbereidingen en niet tot het allerlaatste moment te wachten. Nodig dus vandaag nog iedereen die je er bij wilt hebben alvast uit!

De benodigdheden in huis halen

Vanaf begin december moet je bij het winkelen al je ogen open houden. Er zijn namelijk tal van dingen die je moet aanschaffen en de meeste dingen kun je maar het best zo snel mogelijk in huis hebben, voordat iedereen in de kerstsferen is en alles uitverkocht is. Servetten, kerstdecoraties en eventueel borden, bekers en bestek, mocht je daar een tekort aan hebben, zijn bij uitstek dingen die je al in een eerder stadium kunt kopen. Voedingswaar, vooral dat niet lang houdbaar is, kun je uiteraard beter in de week voor het diner pas kopen.

Eten klaarmaken en de dag zelf

Sommige onderdelen van de maaltijd kun je al eerder klaarmaken. De soep die je als voorafje op kan dienen, is daar een voorbeeld van. Als je dit doet, scheelt dat je op de laatste dag een hoop tijd en stress. Op die dag heb je het namelijk druk genoeg met andere dingen, zoals het koken van eten dat echt vers moet zijn en de aankleding van de tafel en de rest van het huis.

Activiteiten tijdens een kerstdiner?

Als iedereen zijn boekje rond heeft gegeten van jouw overheerlijke kooksels, is het vaak nog niet tijd om naar huis te gaan. Er wordt nog even gezellig nagepraat, terwijl er wat wordt gedronken. Maar het is ook een idee om met z’n allen nog wat leuks te doen. Dit kan gezellig samen een kerstfilm kijken zijn of een spel spelen, maar je kan ook echt entertainment in huis halen om je familie eens goed te verassen. Dit kan bijvoorbeeld door een goochelaar in te huren. Op deze site vind je meerdere getalenteerde illusionisten die met hun acts jouw kerstdiner perfect kunnen afsluiten!

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Een kerstbrunch organiseren? Zo pak je het aan
Een kerstborrel voorbereiden, hoe doe je dat?
Een feilloos georganiseerde Burendag
Bedrijfspand openen; hoe doe je dat feestelijk?
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>