Deel dit:

David Copperfield

De ongeëvenaarde magie van David Copperfield. Illusionisten zorgen voor verwondering en verbazing bij het publiek. Bijna niemand heeft de magie meer in de vingers dan de Amerikaanse David Copperfield. Al decennia lang is hij één van de bekendste illusionisten ter wereld. Zijn spectaculaire goocheltrucs zijn legendarisch en ongeëvenaard.

Kan David Copperfield echt vliegen?

De geboorte van een illusionist

Een goede illusionist weet je om de tuin te leiden zonder dat je er erg in hebt. Voor veel mensen die dromen van de ultieme goocheltruc is David Copperfield wat dat betreft het ultieme voorbeeld. Hij kwam op 16 september 1956 als David Kotkin ter wereld in New Jersey. Pas toen hij faam verwierf als illusionist veranderde David zijn achternaam in Copperfield. Hij groeide op als enig kind van ouders van Joodse afkomst. Zijn vader had een eigen winkel en zijn moeder werkte in het verzekeringswezen. David was een verlegen jongetje, dat op jonge leeftijd geïnteresseerd raakte in goochelen. Het bedenken van goocheltrucs vormde een manier om van zijn onzekerheid af te komen. Het jongetje uit New Jersey bleek bijzonder veel talent te hebben. Op slechts 12-jarige leeftijd ontving hij als jongste lid ooit een uitnodiging om lid te worden van de Vereniging van Amerikaanse Illusionisten.

Jong geleerd is oud gedaan

David leek geboren voor een carrière als illusionist. Op slechts zestienjarige leeftijd gaf hij al les in de ‘kunst van de magie’ aan de Universiteit van New York. Zijn goede naam en bijzondere trucs verspreidden zich op magische wijze. Zo wist David op 18-jarige leeftijd een rol te bemachtigen in een musical genaamd “The Magic Man” in Chicago. De musical bleek een kassucces en wist jarenlang tientallen bezoekers te trekken. Bovendien gaf het de jonge David de nodige ervaring om voor een groot publiek op te treden. Zijn liefde voor optreden is hij sindsdien nooit meer verloren. David Copperfield geeft jaarlijks nog steeds honderden optredens.

De magie van David Copperfield

Het Amerikaanse publiek maakte pas echt kennis met de magie van David toen hij optredens op televisie begon te geven. Inmiddels had de populaire illusionist zijn achternaam veranderd in het makkelijker uit te spreken “Copperfield”. De ABC-serie “The Magic of ABC, Starring David Copperfield” hield miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd. Het succes kreeg een vervolg met verschillende TV-specials onder de naam “The Magic of David Copperfield”. De illusionist verbaasde vriend en vijand met wonderlijke goocheltrucs die nog nooit iemand gezien had.

Spectaculaire live trucs op TV

Tijdens de opnames maakte David Copperfield volop gebruik van de camera. Wat de show nog extra spannend maakte was het feit dat het live werd uitgezonden. In principe kon er dus van alles misgaan, maar onder de leiding van David Copperfield ging alles van een leien dakje. Onvergetelijk is bijvoorbeeld de uitzending waarin de illusionist uit de legendarische gevangenis Alcatraz wist te ontsnappen. Ook liet hij het Vrijheidsbeeld voor de ogen van het publiek ‘in rook opgaan’. De magie van David Copperfield is dat hij met bijzondere stunts en trucjes de aandacht van het publiek al decennialang weet vast te houden.

Hoe rijk is David Copperfield?

Op dit moment is David Copperfield de rijkste goochelaar / illusionist van de wereld, zijn vermogen wordt geschat op 400 tot 900 miljoen dollar. Volgens de Forbes is hij is de meest commerciële en meest succesvolle goochelaar en illusionist aller tijden. Niet verkeerd als je bedenkt dat hij dit vanaf 0 heeft weten te bereiken. Hij bezit een prive eiland, diverse vastgoed objecten en gigantisch veel oude illusies in een enorm pakhuis. Ondanks dat hij allang kan stoppen met werken, blijft hij gelukkig geweldige shows verzorgen. Geef hem eens ongelijk, hij doet wat hij leuk vindt, dit is onbetaalbaar!

Meer informatie over David en zijn shows vind u hier: http://www.davidcopperfield.com

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Luis de Matos
Goochelaar Paul Daniels
De onsterfelijke Harry Houdini
Derren Brown, koning in mentalisme!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>