Deel dit:

Dion van Rijt: het supertalent

De in 1991 geboren Dion van Rijt toonde zich al op jonge leeftijd een groot goocheltalent. Dit deed de Delftenaar – die op zijn zesde reeds begon met goochelen – door drie keer op een rij jeugdkampioen van Nederland te worden. Momenteel is hij één van de topillusionisten van ons land, die de hele wereld over toert en ook in het buitenland verschillende prijzen heeft bemachtigd; we kunnen dus wel stellen dat hij de belofte zeker heeft ingelost!

Dion, bekend in binnen- en buitenland

In het prille begin van zijn carrière creëerde Dion zijn eerste act; dit deed hij samen met zijn vader. Deze truc zorgde voor de eerder genoemde successen in de jeugdcategorieën, waarna hij met andere shows ook internationale faam verwierf. Zo won hij met zijn Magic Tango de Grand Prix in Luxemburg in 2009, was hij een jaar later ook de beste bij de Grand Prix in Perm (Rusland) en pakte hij – als kroon op dat alles – in 2011 goud bij het Europees kampioen. Dit zorgde ervoor dat Dion ook voor diverse televisieprogramma’s als gast gevraagd werd om de kijkers en het publiek te vermaken. Nadat hij in 2014 zijn nieuwste nummer creëerde, die overigens The White Magic Rabbit heet, reist hij tegenwoordig bovendien de hele wereld over om mensen overal te verwonderen. Ondanks zijn geringe leeftijd, mag Dion dus tot de groten in de goochelwereld gerekend worden. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daar buiten!

Tango act en kindershow

Dion is meer dan een artiest; hij is niet alleen een meester in het vermaken en verwonderen van mensen, maar is als originele geest ook een enorme vernieuwer in het vak. Hij herhaalt niet simpel wat andere illusionisten voor hem gedaan hebben, nee, hij bedenkt zijn eigen spraakmakende trucs. De Tango act is daar misschien wel het beste voorbeeld van. Hierbij worden goochelen en ballet met elkaar vermengd tot een bijzonder intrigerende, wonderschone en nooit eerder vertoonde vorm van kunst. Deze act is volkomen terecht bekroond met meerdere internationale prijzen. Een stuk laagdrempeliger dan de Tango act, maar daarom niet minder leuk en interessant, is de kindershow. Ook hier laat Dion zien dat hij een echte professional is; hij weet precies hoe hij kinderen moet boeien en is zodoende in staat ze een prachtige ervaring te geven!

Table Magic, Philip Fancy en Goodmorning

Dion voelt zich niet alleen thuis in grote theaters die helemaal afgeladen zijn. Integendeel, ook tafelgoochelen is helemaal zijn ding. Bij de tafel, aan de bar of in welke alledaagse setting dan ook legt hij zijn publiek de meest verbazingwekkende trucs voor. Verassing en verwondering zijn hier de kenwoorden! Zo af en toe kruipt Dion in de huid van een ander karakter, namelijk Philip Fancy. In deze rol vertoont hij al even opzienbarende en spectaculaire trucs als bij het gewone tafelgoochelen, alleen biedt zijn mysterieuze vermomming hier voor nog een beetje meer een sfeer van magie en tovenarij. In zijn Goodmorning-act wordt hij nog een ander persoon, namelijk Wally, die vroeg op de ochtend op staat en allerlei even absurdistische als humoristische moeilijkheden tegenkomt bij het ontwaken!

Dion van Rijt inhuren?

goochelaar-dutch-magic

Postbus 69
2050 AB Overveen
Telefoon: 023-5444297
E-mail: info@dutchmagic.nl

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Sudesh Roman is een compleet artiest
Justin Vliegenthart, het goochelwonder
Michel Beugelsdijk; energieke goochelaar en spreker
Jordi Jansen
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>