Deel dit:

Dutch Magical Society

Goochelen is niet simpel. Goochelen wordt pas echt leuk als je de kunst ervan volledig verstaat. Als je het fenomeen echt onder de knie hebt, als je de mensen daadwerkelijk vol verbijstering achter kunt laten, als je diezelfde mensen hun monden open kunt doen laten vallen van verbazing. Om dit te bereiken zal je echter een hoop moeten oefenen. De zogenaamde ’10000 uren regel’, die zegt dat je minimaal tienduizend uren met een sport, een kunst of iets dergelijks bezig moet zijn geweest om echt volleerd in datgene te zijn, geldt namelijk ook voor goochelen.

Meld je aan bij een goochelvereniging

Toch kun je jezelf wel een hoop tijd, moeite en bovenal geklungel besparen door niet uitsluitend in je eentje te oefenen, maar je ook aan te melden bij een goochelvereniging. Hoewel ook dan het overgrote deel van de oefentijd thuis en zonder publiek zal gebeuren – je moet immers nog altijd je tricks tot in de eeuwigheid herhalen om ze vloeiend en dus geloofwaardig te krijgen – krijg je op die manier namelijk de nodige tips en adviezen, die je een solide basis geven om op verder te bouwen. Uiteraard kun je deze basis ook leggen door eindeloos boeken te lezen over dit desbetreffende onderwerp en Youtube af te struinen naar handige filmpjes waarin alles haarfijn uitgelegd wordt, deze zijn er namelijk genoeg, maar deze beide manieren zijn vanwege een gebrek aan interactie lang niet zo doeltreffend als een ontmoeting met andere goochelaars en indirect hun persoonlijke ervaringen. Daarnaast zorgt de aansluiting bij een goochelvereniging er simpelweg voor dat je mensen ontmoet die dezelfde passie hebben als jij, wat natuurlijk de nodige sociale contacten en gezellige (oefen)avonden oplevert. Dit laatste is ook zeker het geval bij Dutch Magical Society, een illusionistenvereniging met haar thuisbasis in het Noord-Hollandse Bennebroek.

Waar Dutch Magical Society voor staat

Dutch Magical Society is een goochelvereniging voor allerlei soorten illusionisten en heeft in Nederland grote naam en faam. Dat laatste blijkt ook uit de locatie waar de clubavonden gehouden worden. Dit is namelijk het Magic Art Center in Bennebroek, dat de vorm aan heeft genomen van een omvangrijk theater met een magische sfeer en alom bekend staat als het Mekka van de Nederlandse goochelkunst. Deze clubavonden vinden altijd plaats op de tweede vrijdag van de maand en staan indirect altijd ten teken van de persoonlijke ontwikkeling in het illusionisme. Dit gebeurt door het uitwisselen van expertise door de leden onderling, waarvan enkele een bijzonder hoog niveau hebben en de beginners goed kunnen helpen. Deze uitwisseling van kennis wordt in de vorm gegoten van bijvoorbeeld workshops en presentaties, die altijd gepaard gaan met het nodige enthousiasme en een stimuleringsdrang. Het motto van de Dutch Magical Society zou dan ook omschreven kunnen worden als samen op een prettige manier leren. Dit geldt niet alleen voor volwassen, maar ook voor de jongeren die goed vertegenwoordigd zijn met maar liefst dertien jeugdleden in een speciale jeugdafdeling.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de Dutch Magical Society, de aanmelding verloopt via de site. Echter zijn hier wel wat voorwaarden aan verbonden. Deze voorwaarden hebben niet zozeer te maken met je kwaliteiten als goochelaar op zich, maar – volledig in lijn met de hoofdgedachte van de vereniging – eisen meer dat je enthousiasme toont en blijk geeft van leergierigheid als wel een helpende hand indien mogelijk. Mocht je aan deze voorwaarden voldoen, iets wat door andere leden beoordeeld wordt, dan word je na één jaar ‘aspirant lid’ te zijn geweest een volwaardig lid.

 

 

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk
Goochelvereniging ‘52 schakels’
Goochelclub Aladdin te Zwolle
Magische Kring Centraal Nederland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>