Deel dit:

Goochelclub Rotterdam

Goochelen is een vak waar je veel voor moet oefenen. Je zult die kaarttruc die je je favoriete professionele goochelaar eens hebt zien doen, niet zomaar zelf ook kunnen uitvoeren. Om zulke acts in de vingers te krijgen, zal je de handeling onophoudelijk moeten herhalen, totdat ie helemaal vloeiend en schijnbaar moeiteloos gaat. Natuurlijk kun je dit alleen doen – het is zelfs heel waarschijnlijk dat je een groot deel van je trainingstijd alleen doorbrengt, stoeiend met de tricks die je onder de knie wilt krijgen – maar soms kan het handig zijn om ook wat inspiratie en tips te krijgen van andere illusionisten. Van interactie met hen zou je meer kunnen leren dan uit boeken of van filmpjes op het internet. Hoewel Nederland een relatief grote goochelcultuur heeft met een rijke geschiedenis in het vak, zal je echter niet snel mensen met dezelfde hobby als die van jou tegenkomen, zoals dat bij voetbal of tennis wel het geval is. Om toch in contact te komen met andere liefhebbers van de magie en van hen te leren, kun je je aansluiten bij een goochelvereniging. Vrijwel in elke provincie in Nederland is wel een vereniging voor illusionisten, zo ook in Zuid-Holland, waar zich in Bergschenhoek de Goochelclub Rotterdam bevindt.

Bijeenkomsten

Waar de meeste goochelverenigingen eenmaal per maand samenkomen, zijn er bij Goochelclub Rotterdam twee bijeenkomsten per maand. De eerste vindt altijd plaats op de eerste donderdag van de maand, de tweede wordt immer gehouden op de derde donderdag van de maand. Soms kunnen er wijzigingen van de data zijn, maar als je lid bent, krijg je dit altijd op tijd te horen. Enkel op de derde donderdag van de maand zijn alle leden aanwezig; de senior-leden, de junioren, de aspirant-leden en de partners van de senior-leden. Het is dan een volle boel en iedereen doet zijn ding. De junior-leden krijgen tips, de aspirant-leden mogen kijken hoe het eraan toegaat en de vrouwen maken er simpelweg een gezellige avond van. Op de eerste donderdag van de maand zijn alleen de senior-leden present; zij discussiëren over de goochelkunst, laten elkaar nieuwe trucs zien en ontvangen adviezen of delen die juist uit op deze avonden. Verder zijn er nog speciale bijeenkomsten. Dit kan gaan om een lezing, maar ook om een samenkomst na de jaarwisseling.

Lid worden van Goochelclub Rotterdam

De Goochelclub Rotterdam onderscheidt zich ook wat betreft de toegankelijkheid. Andere verenigingen stellen soms hoge eisen aan nieuwe leden, ze willen niet geheel onbegrijpelijk een elite-club blijven, maar bij deze goochelvereniging is dit niet aan de orde. Iedereen is welkom; jong of oud, professional of hobbyist, getalenteerd of niet. Als je een keer wilt kijken of het wat voor je is, kun je contact opnemen met voorzitter Hans Rademakers (Johnanders@versatel.nl) of (voor de junioren) met Dick van der Zwan (picapica46@gmail.com). Waarschijnlijk nodigt degene die je hebt gemaild je uit om op een donderdagavond eens langs te komen en te proeven aan de sfeer. Let wel op: door de naam ‘Goochelclub Rotterdam’ treedt er nog al eens verwarring op over de locatie. De vereniging is namelijk niet gevestigd in Rotterdam, maar onder de rook daarvan in Bergschenhoek.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk
Goochelvereniging ‘52 schakels’
Dutch Magical Society
Goochelclub Aladdin te Zwolle
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>