Deel dit:

Goochelvereniging ‘52 schakels’

Eén van de oudste goochelverenigingen van Nederland. Als je van plan bent om je aan te melden bij een goochelvereniging, dan doe je dat natuurlijk het liefst bij eentje met de nodige naam en faam. Een goochelvereniging die zijn strepen wel verdiend heeft in de loop der jaren en waar de nodige ervaring aanwezig is. Bij Goochelvereniging ’52 schakels’ uit Rotterdam zit je in dat opzicht wel goed, want deze vereniging voor illusionisten is één van de oudsten van ons land. Ze werd namelijk al kort na de Tweede Wereldoorlog, in 1947 om precies te zijn, opgericht en is sindsdien één van de toonaangevende clubs in Nederland.

Waarom zou ik lid worden van een goochelvereniging?

Voordat we verder in gaan op de genoemde goochelvereniging, ’52 schakels’ uit Rotterdam, kijken we eerst nog even naar enkele algemene redenen om lid te worden van een goochelvereniging. Dat is, ten eerste, het feit dat je bij een club speciaal voor illusionisten simpelweg een heleboel leert. Nu kun je daar natuurlijk tegenin werpen dat je ook op andere manieren de goochelkunst onder de knie kunt krijgen, bijvoorbeeld door films te bekijken waarin goocheltrucs voorgedaan worden en tot in de puntjes uitgelegd worden, maar deze manieren zijn niet te vergelijken met het bezoeken van clubavonden van een goochelvereniging. Daar leer je namelijk gewoon een stuk meer van. Dit zit hem vooral in de interactie tussen jou en de overige leden. Wanneer jij bijvoorbeeld een truc oefent of laat zien in hun bijzijn, dan kunnen ze daar direct op reageren en je tips geven. Een filmpje of een boek doet dit uiteraard niet, waardoor je je fouten niet inziet en door blijft gaan op dezelfde, verkeerde manier. Naast dit pragmatische voordeel is het ook gewoon heel leuk om aangesloten te zijn bij een echte goochelvereniging. Je leert namelijk mensen kennen met dezelfde passie als jij met wie je altijd fijn kan praten. Zowel gedurende de clubavonden als wellicht daarnaast. Al deze voordelen vind je ook terug bij ’52 schakels’.

De overige kenmerken van ’52 schakels’

Maar niet alle illusionistenclubs zijn hetzelfde. Er zijn natuurlijk ook genoeg onderlinge verschillen. Ook ’52 schakels’ heeft zo zijn eigen kenmerken, die het gezelschap onderscheidt van andere. Ten eerste is dit natuurlijk de ligging. ’52 schakels’ is vooral aantrekkelijk voor mensen die in (of in de buurt van) Rotterdam wonen, aangezien de hoofdvestiging hier gelegen is. Dit is ook de plek waar de clubbijeenkomsten worden gehouden, die altijd gehouden worden op de tweede dinsdag van de maand. Deze bijeenkomsten staan, zoals verwacht, ten teken van het plezierig leren. Vaak gebeurt dit door goochelkunsten te tonen (en opbouwende kritiek te krijgen) of juist voorstellingen, presentaties en workshops bij te wonen. Daarnaast is het mogelijk om bij de bibliotheek die deze goochelvereniging zelf bezit voor een kleine vergoeding boeken over de goochelkunst te lenen, iets wat een welkome aanvulling kan zijn bij het vergaren van kennis.

Lid worden van ’52 schakels’

Voordat je daadwerkelijk lid kan worden bij ’52 schakels’, moet je wel het één en ander laten zien tijdens een zogenaamde proeve van bekwaamheid, die volgt na een soort van proefperiode bij de vereniging. Dit hoeft geen grootse show te zijn, het belangrijkste is dat je enthousiasme en leergierigheid toont tijdens de avonden en dat tot uiting kan brengen in je voorstelling. Op basis daarvan zal de ballotagecommissie je ongetwijfeld toelaten tot de club.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk
Dutch Magical Society
Goochelclub Aladdin te Zwolle
Magische Kring Centraal Nederland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>