Deel dit:

Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk

Meerdere goochelverenigingen in Den Haag. Als er één land is waar goochelen een ongekende populariteit heeft, is het Nederland wel. Het is niet voor niets dat er zoveel magiërs uit ons land – denk aan Fred Kaps, denk aan Hans Kazan, denk aan diens naamgenoot Hans Klok – het internationaal gemaakt hebben. Om die reden zijn er ook een hele hoop goochelverenigingen in Nederland. In de meeste grote steden vind je er zelfs meerdere. Zo ook in Den Haag. Eentje daarvan is de Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk, een ideale goochelvereniging om je als beginnend illusionist bij aan te sluiten.

Het belang van goochelverenigingen

We hebben het hier over de Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk, maar voordat we specifiek in gaan op deze goochelvereniging, is het misschien handig om eerst te kijken naar het nut van goochelverenigingen in het algemeen in deze tijden. Volgens sommige mensen is dat nut namelijk geheel verdwenen. Het idee dat je alleen via een dergelijke club het goochelen onder de knie kunt krijgen, is naar hun mening totaal achterhaald. Dat was het volgens hen in zekere zin al toen er boeken over goocheltrucs op de markt kwamen en is het al helemaal geworden sinds de opkomst van het internet, waar je – op sites als youtube – gigantisch veel materiaal vindt om je goocheltrucs aan te leren. De kennis die je kunt vergaren via deze bronnen is, kortom, minstens even groot (en volgens velen nog omvangrijker) dan wat je kunt leren van andere goochelaars bij een vereniging. Hier vergeten ze echter één cruciaal punt. Namelijk de rol van communicatie. Bij filmpjes en boeken is geen communicatie mogelijk: je krijgt informatie en daar moet je het mee doen. Goochelen leren vergt echter interactie, je leert door het maken van fouten en de rechtstreekse adviezen en tips die je daarbij krijgt. Clubgenoten kunnen hier uitstekend in voorzien. Bovendien zorgen de clubavonden ervoor dat er een bepaald ritme ontstaat en je de oefeningen langer volhoudt. Je moet je kunsten immers aan anderen tonen en wilt dus wel goed voor de dag komen, waardoor je gemotiveerder blijft dan wanneer je het puur en alleen voor jezelf doet.

Leren én plezier hebben

Dit leren is ook bij de Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk heel erg belangrijk. Want hoe beter je wordt in goochelen, hoe leuker het ook wordt. Zeker voor de ambitieuze illusionist. Dit plezier zit hem echter niet alleen in het goochelen op zich bij deze club, want hier zijn ook andere facetten van groot belang. Het onderlinge contact bijvoorbeeld. De clubavonden moeten naast leerzaam vooral ook gezellig zijn en ook de basis kunnen vormen voor diepere, sociale contacten. Dat neemt echter niet weg dat er tijdens de maandelijkse clubavonden stevig gediscussieerd kan worden over technieken, de nieuwste trucs en noem het allemaal maar op. Goochelen is voor ieder lid namelijk een grote passie.

Lid worden van de Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk

Deze passie voor het goochelen in combinatie met een sociale houding tegenover de andere leden is dan ook de belangrijkste parameter voor het wel of niet toelaten van een nieuw lid. Kortom: als je enthousiast bent, leergierigheid toont en bovenal goed kunt opschieten met de overige leden, dan kun je zo toetreden tot de club. Voor de beoordeling van de overige leden hoef je dan zeker niet te vrezen.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Goochelvereniging ‘52 schakels’
Dutch Magical Society
Goochelclub Aladdin te Zwolle
Magische Kring Centraal Nederland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>