Deel dit:

Luis de Matos

Trukendoos, illusie of magie?

Luis de Matos, geboren op 23 augustus 1970, is de jongste magiër die de David Devant Award van The Magic Circle heeft gewonnen. Eén van de meest prestigieuze prijzen die je als magiër in de wacht kan slepen. Daarnaast ontkom je er niet aan als je hem googled dat hij een baanbrekende DVD-serie heeft uitgebracht waarin hij in hoge kwaliteit lesmateriaal heeft opgenomen voor magie en magiërs.

Als je naar zijn Wikipedia pagina gaat moet je een heel eind naar beneden scrollen voordat je voorbij alle prijzen bent die hij, naast de David Devant Award, heeft binnen gesleept.

Misschien heb je hem zelf ook wel op tv of youtube voorbij zien komen met zijn baanbrekende tour show ‘The Illusionists – Direct from Broadway’ waar hij de ‘Master Magician’ voor is geweest in Europa afgelopen jaar. Kortom, als je denkt aan de grote namen in de wereld van de magie, dan denk je aan de Portugese Luis de Matos.

In elke show gaat er iets fout

Het is daarom opmerkelijk dat hij in een interview in de South China Morning Post zegt dat er altijd wel iets fout gaat. Niet zo duidelijk dat het publiek het door heeft, maar de omgevingsfactoren, het publiek zelf, de keuzes van het moment: die zijn elke keer anders. Het is naar zijn zeggen een heel verschil tussen oefenen en plannen hoe je het allemaal gaat doen en de daadwerkelijke show met publiek. Het is de kracht van een goede magiër om met deze variabelen om te kunnen gaan, te kunnen improviseren en er elke keer weer een goede show van te maken.

Dit blijkt nog eens extra uit het antwoord dat Luis geeft bij de vraag die bijna elke interviewer niet kan laten te stellen: “Kun je alsjeblieft één klein trucje voor me doen? Nu? Maakt niet uit wat!”“Sorry, maar nee. Laat me het je uitleggen, ik neem Magie erg serieus en doe het nooit zomaar. Net zoals je een ballet danseres ook niet vraagt eventjes een stukje uit het zwanenmeer te dansen. Magie is zoveel meer dan alleen de trucs, het gaat om de sfeer, de omgeving, de muziek…”

Zonder publiek geen magie

Luis de Matos gebruikt drie termen om uit te leggen wat hij nu werkelijk doet: ‘Een truc uit de trukendoos, illusie en magie.’ De truc kun je vergelijken met het instrument van een muzikant. Een truc kennen, maakt je nog geen magiër, net zoals achter een piano zitten en de vlooienmars spelen je geen muzikant maakt. Trucs kunnen onzichtbare draden, spiegels, speciale dozen, valluiken en afstandsbedieningen zijn. Deze tools, deze trucs, kunnen dan gebruikt worden om illusies te maken. Iets lijkt te vliegen, of door midden gesneden te zijn, maar dat is het niet.Dan, op het eind, komt de magie. Dit Ativador Torrent is volgens Luis voor hem het meest belangrijke en het is waarschijnlijk ook deze houding die hem zo groot maakt.“Wanneer ik thuis oefen kan ik trucs gebruiken en illusies creëren. Magie is alleen mogelijk wanneer ik het vertrouwen van het publiek heb, wanneer ze me toelaten om hun vermogen om te dromen, hun verbeelding, uit te dagen, zodat we samen de spanning van het ongeloof kunnen creëeren.”

Magie bij jou op kantoor?

Met zijn podiumact overstijgt Robin Matrix ook de truc en de illusie. Samen met jou en je bedrijf maakt hij een spectaculaire act die jouw gasten, klanten of werknemers niet snel zullen vergeten. Wil je een goochelaar die zich met gemak tussen je gasten begeeft en iedereen verbaast met kleine en persoonlijke magie? Of wil je een podiumact waarbij het logo van je bedrijf een hoofdrol speelt? En wat dacht je ervan om jouw manager op spectaculaire en magische wijze te introduceren op de eerstvolgende bijeenkomst?

Lees meer over hoe je de magie bij jouw op kantoor kan krijgen bij  Robin zijn magische shows.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Goochelaar Paul Daniels
De onsterfelijke Harry Houdini
Derren Brown, koning in mentalisme!
Pen en Teller
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>