Deel dit:

Magische Kring Centraal Nederland

Als je altijd bijzonder gefascineerd raakt van kaarttrucs, verdwijnacts en andere magische shows, dan is het niet gek als je dit zelf ook wilt kunnen. Veel kun je leren uit boeken of via filmpjes op het internet, maar als je een echte topper wilt worden in het goochelvak, de nieuwe Hans Kazan of Hans Klok, dan is je aansluiten bij een goochelvereniging een niet te ontbreken stap die je moet nemen. Bij zo’n vereniging leer je namelijk dingen die je nergens anders leert. Dit komt door positief kritische houdingen van je verenigingsgenoten en de tips die daaruit voortvloeien; dit zijn precies de aanwijzingen die jij nodig hebt. Juist die interactie bij meetings en vergaderingen zorgen er namelijk voor dat jij je kan ontwikkelen. Daarnaast zorgt een lidmaatschap bij een gecertificeerde vereniging er ook gelijk voor dat je in het clubgebouw lezingen van grote illusionisten kan volgen, congressen van De Stichting Magische Nederlandse Unie (MNU) kunt bezoeken en, het allerleukste, mee kan doen aan echte kampioenschappen georganiseerd door diezelfde stichting. Als je centraal in Nederland woont, vind je in de provincie Utrecht, in De Bilt om precies te zijn, de Magische Kring Centraal Nederland, een grote en levendige vereniging.

De typering van de Magische Kring Centraal Nederland

De MKCN, die aangesloten is bij de MNU, is opgericht in 1962 en is tegenwoordig één van de toonaangevende goochelverenigingen van Nederland. Dit komt niet alleen door de grootte van de club – die zich uit in de omvang van ledenbestand en het hebben van een eigen jeugdafdeling – maar ook in de veelzijdigheid aan leden en hun klasse. Bij de MKCN vind je namelijk magiërs in alle disciplines: van clowns tot goochelaars en van mentalisten tot buiksprekers. Een deel van hen behoort tot de absolute top. Zo zijn onder andere Flip Hallema (als één van de weinige Nederlands ooit onderscheiden met the Performing Fellowship Award, ‘de Oscar voor goochelaars’) en John Negenkerk (ook wel bekend als ‘de rondlopende goochelaar’ en bekend vanwege zijn televisieoptredens) lid bij de MKCN. Zij komen ook geregeld bij de bijeenkomsten, die altijd plaatsvinden op de tweede maandag van de maand en opgedeeld zijn in twee fases met daartussenin een pauze. Van 20:15 tot 21:00 en van 21:15 tot 22:00 worden door leden of door professionele gasten voorstellingen gegeven, die door de daaropvolgende discussies leiden tot meer kennis.

Toelating bij de MKCN

Zoals reeds vermeld heeft de MKCN een aantal beroemheden in de goochelwereld in haar gelederen, maar dat betekent niet dat iedereen een professional moet zijn. Vooral voor de kinderen geldt dat iedereen welkom is; getalenteerd of niet, pure hobbyist of bijzonder ambitieus, dat maakt niet uit. Bij de senioren zien we wel graag een bepaalde mate van bekwaamheid. Als je je aanmeldt bij deze vereniging, zal je dan ook, na eerst drie bijeenkomsten te hebben bezocht, een voorstelling moeten geven van ongeveer een kwartier, waarna de overige leden besluiten of je bij de club past. Je aanmelden als introducee kan door Wim van Dokkum te mailen (w.dokkum@planet.nl).

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Haagsche Amateur Goochelclub Burgersdijk
Goochelvereniging ‘52 schakels’
Dutch Magical Society
Goochelclub Aladdin te Zwolle
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>