Deel dit:

Siegfried en Roy

Het is een van de bekendste duo’s uit de wereld van de magie. De twee mannen waren vooral actief in de Verenigde Staten. Jarenlang verbaasden ze het publiek in Los Angeles met hun shows vol illusionisme en exotische dieren.

Twee Duitse illusionisten

Siegfried en Roy houden van glitter, glamour en het geven van een spetterende show. Ze treden dan ook meestal op in het altijd bruisende Las Vegas. Hun levens begonnen zonder al te veel glitter en glamour. Siegfried Fischbacher kwam op 13 juni 1939 ter wereld in het Duitse Rosenheim. Op 3 oktober 1944 volgde Roy Horn in Nordenham. De Duitse stad werd aan het einde van de oorlog flink gebombardeerd. Gelukkig kwam de familie Horn er ongeschonden doorheen. Beide jongens beleefden een normale jeugd. Roy ontwikkelde al vanaf jonge leeftijd een voorliefde voor wilde dieren. Zijn moeder was namelijk hertrouwd met de eigenaar van de dierentuin van Bremen. 

Een gouden zet

Sterker nog, een exotisch dier bracht Siegfried en Roy bij elkaar. Het beroemde illusionisten duo ontmoette elkaar voor het eerst op het cruiseschip The Bremen in 1959. De iets oudere Siegfried werkte aan boord als scheepssteward, en vermaakte het publiek af en toe als illusionist. De jonge Roy bleek bijzonder genoeg een kleine cheetah aan boord te hebben gesmokkeld. Al snel raakten de twee mannen met elkaar bevriend, en ontstond het idee om hun krachten te bundelen. Het bleek het begin van een gouden in de Verenigde Staten.

Daverende successen

Twee mannen sloten een hechte vriendschap en gaven samen optredens op cruiseschepen. Siegfried voerde daarbij magische trucs op, terwijl Roy zich concentreerde op exotische dieren als leeuwen en tijgers. Het duo bracht enkele jaren op zee door, totdat ze werden ontdekt door de eigenaar van een nachtclub uit Bremen. Hij bleek de juiste man om hun carrière in Europa te lanceren. Siegfried en Roy verwierven faam als het magische duo dat wilde tijgers in hun optredens verwerkte. Hun daverende succes leidde naar het bruisende Parijs, om uiteindelijk uitgenodigd te worden in Las Vegas. In de jaren daarna volgden honderden optredens en duizenden bezoekers in het Mirage Resort. Siegfried en Roy waren jarenlang een van de grootste publiektrekkers uit Las Vegas.

Ongeluk en afscheid

Het succes van Siegfried en Roy kreeg in 2003 helaas een tragisch tintje. In oktober van dat jaar werd Roy plotseling aangevallen door een van zijn witte tijgers. Tussen deze tijger, Montecore, en zijn baas bestond een bijzondere band. Toch gebeurde er iets waardoor de tijger besloot aan te vallen. Roy raakte zwaargewond, en wist het voorval ternauwernood te overleven. Wel raakte Roy eenzijdig verlamd door de gebeurtenis. De show werd uiteraard afgelast. Na enkele jaren uit beeld te zijn geweest, gaf het legendarische duo in 2009 en 2010 nog een aantal shows. Met een waardige show namen de twee in april 2013 voorgoed afscheid van het publiek. De indrukwekkende carrière van Siegfried en Roy zal echter niet gauw vergeten worden.

Video van Siegfried en Roy

Meer info over deze twee legendes: http://siegfriedandroy.com/

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Luis de Matos
Goochelaar Paul Daniels
De onsterfelijke Harry Houdini
Derren Brown, koning in mentalisme!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>