Deel dit:

Waarom goochelaars geen trucs uitleggen?

Het is al eeuwen een ongeschreven regel onder goochelaars en illusionisten dat trucs niet worden uitgelegd en ook niet van elkaar worden “gestolen”. Ongeveer 10 jaar geleden doorbrak een ‘gemaskerde goochelaar’ deze erecode, onder andere op de Nederlandse televisie. Op dat moment een doorn in het oog van veel professionele goochelaars en illusionisten, maar uiteindelijk had het spraakmakende programma eerder grote voordelen dan nadelige gevolgen. De fascinatie voor magie is onder het publiek warm gebleven en er is gebleken dat een groot aantal mensen zich toch altijd graag willen blijven laten verwonderen. Er zijn verschillende redenen waarom een goochelaar zijn “beste” trucs niet graag uitlegt.

De meeste goocheltrucs kosten geld

Als goochelaar wil je natuurlijk uitblinken en uniek zijn tijdens je optredens en daarom ga je op zoek naar de meest bijzondere trucs. Aan deze speciale trucs hangt dan wel een prijskaartje. Dan zou het natuurlijk best vreemd zijn als je deze truc gaat uitleggen waar je een aardig bedrag voor zal hebben betaald. Uiteindelijk is het je tool om je geld mee te verdienen. Net als in vele andere beroepen en vakgebieden.

Een bakker vertelt ook zijn geheimen niet

Het is een kunst om het geheim achter een goede truc te bewaren, zeker als er regelmatig aan je gevraagd wordt hoe jouw trucs “werken”. Het is een natuurlijke reactie van het publiek bij een goochelaar. Maar kijk eens in het dagelijkse leven? Vragen mensen ook aan een bakker wat het geheim achter zijn lekkere recept is waar hij zijn eigen “brood” mee moet verdienen? Ze zouden het kunnen vragen, maar een bakker vertelt ook zijn geheim achter zijn bestsellers niet. Dus ook dat mag voor een goochelaar vanzelfsprekend zijn.

Waar halen goochelaars hun trucs vandaan?

Over de hele wereld zijn een beperkt aantal verkooppunten voor magische effecten als het gaat om professionele goocheltrucs. Verder zijn in de magische wereld een aantal bekende bedenkers en bouwers van bijzondere trucs en illusies, waarbij je trucs kunt kopen waarvoor je het alleenrecht kunt afkopen. Ook hier kan je een eigen magisch idee of ludieke truc laten bouwen. Er zijn zeer creatieve ontwerpers, die onder andere trucs bedenken voor grote illusionisten als David Copperfield, David Blane, Penn & Teller maar ook van onze eigen grote illusionist Hans Klok.

Wat is de reden dat goocheltrucs en illusies zoveel geld kosten?

Achter elke truc schuilt een geheim. Hoe groter het geheim, hoe indrukwekkender de trucs vaak zijn. Je kunt je dan bedenken dat hier veel denkwerk maar vooral ook ontwerpwerk in zit. De ontwerpers gaan steeds verder met hun ideeën, die overigens meestal gebaseerd zijn op trucs uit het verleden. Ze trachten deze trucs op een nog spectaculairdere manier te bouwen, waarbij ook een en ander aan de huidige technieken komen kijken. Er gaat dus veel tijd, aandacht, energie en expertise in het bouwen van illusies zitten, vandaag dat de prijs hoog is. Als je dan ook nog het alleenrecht wil afkopen voor een speciale trucs, dan gaat het nog verder in de papieren lopen. Hans Klok gebruikt in zijn show veel illusies van grote ontwerpers, waarvoor hij ook het alleenrecht heeft afgekocht. Voor sommige trucs heeft hij zelfs tonnen betaald. Dus je zal begrijpen dat je dan niet kunt verwachten dat hij het geheim van zijn trucs zal blootgeven.

Wil je zelf een truc leren?

Tegenwoordig zie je steeds vaker op televisie in programma’s zoals bijvoorbeeld De Magische Winkel waarin trucs worden uitgelegd. Ook kan je op internet wel een en ander vinden als je een truc zou willen leren. En een andere mogelijkheid is om naar de speelgoedwinkel te gaan en daar een goocheldoos te kopen. De trucs van deze “kanalen” zijn veelal huis-tuin-en-keuken-trucs. Ontzettend leuk om zo wat te leren van de magie.

Maar ik heb iets veel leukers als je net een stapje verder wilt gaan. Wellicht kan ik je hiermee een zetje in de richting van een nieuwe hobby, uitdaging of zelfs carrière geven.

Neem eens een kijkje op https://www.goochelaar.nl/leuketrucs dan weet je meteen wat wij bedoelen.

Ik wens je alvast veel goochelplezier!

 

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Hans Kazàn en Hans Klok bananasplit video
Zelf vliegen is dichterbij dan ooit!
De meest gestelde vragen aan een goochelaar
Hoverboard goocheltruc in een park (prank)
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>