Deel dit:

Hans Klok

Als je een voorbijganger vraagt om een aantal willekeurige goochelaars op te noemen, dan zal in dat rijtje de naam van Hans Klok ongetwijfeld voorkomen. De in Purmerend geboren Hans is namelijk één van bekendste – zo niet, de bekendste – illusionist van Nederland. Maar zijn roem draagt verder dan ons koude kikkerlandje; Klok toert de hele wereld over en is overal een graag geziene gast. Van Rotterdam tot Monte Carlo en van Amsterdam tot Las Vegas!

Hans Klok zijn jeugd

De in 1969 geboren Hans Klok was tien jaar toen hij zijn eerste goocheldoos kreeg. Er zijn er die al eerder de wonderenwereld van de magie ontdekken, maar Klok leerde vlug bij en haalde deze ‘achterstand’ razendsnel in. Na twee jaren van oefenen en optreden voor vrienden en vriendinnetjes, werd hij op 12-jarige leeftijd al Nederlands jeugdkampioen. Twee jaar later was hij in diezelfde categorie ook de beste van Europa. Het zou achteraf het begin blijken van een bijzonder succesvolle carrière.

Hans Klok zijn doorbraak

Het grote publiek leerde Klok vooral kennen door zijn gastoptreden in de André van Duin Revue in 1993, gevolgd door andere televisieoptredens, zoals bij de ‘Dinershow’ en op de internationale kanalen (hij was onder andere te zien bij The World’s Greatest Magic, van de NBC). Bezoekers van Duinrell kenden de illusionist met zijn lange, blonde haren al langer; hier had Klok sinds het begin van de jaren negentig namelijk zijn eigen theatershow. Maar voor de mensen die wat meer in het wereldje zaten, was hij al lang geen onbekende meer. Hij was al enkele jaren in allerlei landen te gast geweest als goochelaar – hij bezocht onder andere Zuid-Amerika, Japan en de Verenigde Staten – en doet dat tot op heden met een steeds verder uitbreidende en altijd maar spectaculairder wordende show nog altijd.

Grote successen

Vanaf die periode, het begin van de jaren negentig, volgen de grote momenten in zijn carrière zich in een rap tempo op. Hij ging naar Las Vegas, trad op in hotel Loew’s in Monaco en was te gast in de prestigieuze Duitse shows. Rond die tijd werd hij samen met zijn team ook tweede bij het wereldkampioenschap illusionisme. Nadat het enkele jaren iets stiller rond zijn figuur was geweest en in 2002 bovendien zijn vader (zijn mentor en manager van zijn organisatie) overleed, deed hij vanaf datzelfde jaar weer enkele grote shows door Europa. In de jaren daarna trad hij onder andere op in een volgepakt Ahoy, alle Holland Casino’s in Nederland en (samen met Pamela Anderson) opnieuw in Las Vegas.

De laatste jaren

Dat Klok nog altijd hot is, blijkt uit zijn shows van de afgelopen jaren. Ook nu nog treedt hij op in de grootste theaters, is hij te zien bij de bekendste televisiezenders (zoals de BBC) en reist hij nog immer de hele wereld over. Dat hij niet alleen gevraagd wordt vanwege zijn naam en faam, bleek in de finale van The Magicans (een serie van de BBC) in 2012, waarin hij zijn eigen record verbrak door maar liefst twaalf grote illusies binnen vijf minuten klaar te spelen. Hij is dus simpelweg nog altijd een topper op goochelgebied.

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Illusionist Winfried
Christian Farla
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

>