Deel dit:

De meest gestelde vragen aan een goochelaar

Robin Matrix treedt ongeveer 200 keer per jaar op en krijgt gigantisch veel vragen van toeschouwers en er zijn veel gebeurtenissen die herhaaldelijk terugkomen tijdens optredens. Robin geeft graag antwoorden op vragen die hij bijna elke dag te horen krijgt.

De 13 meest gestelde vragen aan goochelaar Robin Matrix!

 1. Kun je mijn geld verdubbelen?
 2. Kun je mijn schoonmoeder laten verdwijnen?
 3. Kun je mij doorzagen?
 4. Kun je hier vrouwen mee versieren?
 5. Kun je wel leven van het goochelen?
 6. Wat doe je allemaal naast het goochelen?
 7. Kun je mijn kilo’s laten verdwijnen
 8. Is dit jouw beroep?
 9. Van wie leer je al jouw goocheltrucs?
 10. Wie is je grote voorbeeld?
 11. Ken je ”die” goochelaar van TV?
 12. Mag ik jou een truc laten zien?
 13. Hoe doe je dat?

Kun je mijn geld verdubbelen?

Zelf moet ik altijd erg hard lachen om deze vraag. Het antwoordt is natuurlijk ”nee” als ik geld zou kunnen verdubbelen dan was ik dat de hele dag aan het doen. Ik zeg altijd dat ik wel goed ben in het laten verdwijnen van geld, dan zeggen de mannen meestal dat hun vrouw dat ook goed kan. Indien het een vrouw betreft zeggen ze dat ze mij de hand kunnen schudden.

Kun je mijn schoonmoeder laten verdwijnen?

Ook een grappige vraag! Ik zeg altijd dat ik schoonmoeders laat verdwijnen vanaf 10.000 excl. BTW en dan wel fungeer als tussenpersoon. Uiteraard kan ik tijdens een podiumact prima een schoonmoeder laten verdwijnen, ik geef ze dan mijn visitekaartje alleen bellen ze wonderbaarlijk nooit om het te laten doen? Ze bellen trouwens wel als ze een feest moeten organiseren!

Kun je mij doorzagen?

Hoevaak ik dit wel niet gehoord heb! Toen ik nog vrijgezel was zei ik voor de grap altijd ja hoor, ga je mee naar achteren (back-stage)? Soms kreeg ik dan serieus te horen…”ja is goed” ik ga wel mee naar achteren! Ik zeg dan dat ik dat wel zou willen maar dat ik mijn ”zaag” ben vergeten!

Kun je hier vrouwen mee versieren?

Veel jonge mensen ergens tussen een leeftijd van 18 tot 30 jaar stellen deze vraag geregeld. Ze zeggen vaak hoeveel vrouwen moet jij wil niet gescoord hebben met je trucjes! Erg grappig alsof je naar een bedrijfsfeest komt om vrouwen te versieren

Kun je wel leven van het goochelen?

Hoewel er zeker goochelaars zijn die dit er naast doen is het wel degelijk mijn beroep en kan ik er prima van leven. Als grap zeg ik jawel hoor ik verdien 5 euro per uur en jij? Heb je serieus interesse in een prijslijst vraag dan vrijblijvend informatie aan. Het is ook wel een logische vraag omdat een goochelaar niet echt een standaard beroep is en er maar weinig informatie over te vinden is.

Wat doe je allemaal naast het goochelen?

Uiteraard vertel ik nooit aan mijn toeschouwers wat ik privé uitspook, het is ook erg leuk om mysterieus te blijven tijdens mijn optredens. Ik zeg meestal dat ik doordeweeks een drugsdealer ben en geef ze dan mijn visitekaartje! Het verbaasd mij altijd hoeveel interesse er vervolgens is en of ik wat drugs voor ze kan regelen…haha!

Kun je mijn kilo’s laten verdwijnen?

Hoewel ik zelf ooit 14 kg lichaamsgewicht ben kwijt geraakt door keihard te trainen kan ik helaas niet toveren! De sportschool is nog echt de enige optie en daarnaast natuurlijk gezond eten. Zelf sport ik momenteel 4 x per week om mijn lichaam in top conditie te houden. Ik weet wel dat als ik kilo’s zou kunnen weg goochelen dat ik 7 dagen per week zou kunnen werken…

Is dit jouw beroep?

Eerlijk gezegd leef ik al 12 jaar als beroepsgoochelaar en ben ik één van de meest gevraagde goochelaars op diverse locaties in Nederland. Ondanks dat mijn ouders zeiden dat ik moest gaan studeren (wat ik overigens ook gedaan heb) en een degelijke baan moest gaan zoeken, heb ik nooit spijt gehad dat ik mijn passie heb gevolgd. Het is dus echt mijn beroep en dit is erg fijn..

Van wie leer je al jouw goocheltrucs?

De goocheltrucs koop ik in diverse goochelwinkels in Nederland of Europa. Naast dat ik online diverse goocheltrucs koop leer ik goocheltrucs van bevriende collega’s. In het verleden als kleine jongen heb ik van Hans Klok, Peter Vogel & Ronald Moray wel eens wat trucs geleerd. Tegenwoordig bezoek ik beurzen en seminars om mijzelf te blijven ontwikkelen.

Wie is jouw grote voorbeeld?

Als 10 jarige goochelaar had ik diverse voorbeelden; David Copperfield, Hans Klok, Hans Kazan, Christian Farla etc. Als je wat ouder wordt verdwijnt dit en dan heb je niet echt ”grote voorbeelden”. Uiteraard kijk ik nog graag naar deze leuke collega’s en heb ik zeer veel respect voor wat ze doen en bereiken.

Ken je ”die” goochelaar van TV?

Leuke truc, maar ik zag laatst iets op TV, ken je ”die” goochelaar? Wie bedoelt u? Victor Mids, Dynamo, David Copperfield, Hans Klok, Hans Kazan? Ja die over water kan lopen…u bedoeld ”Dynamo”, ja die ken ik, u toch ook van de TV?

Mag ik jou een goocheltruc laten zien Robin?

Dit gebeurt zo vaak! Hey Robin ik ken ook een truc…Ik laat deze enthousiastelingen altijd hun gang gaan tijdens het tafelgoochelen als het moment zich er echt voor leent. Het is altijd zo grappig als ze de truc laten zien dat ik natuurlijk direct weet wat ze gaan laten zien als ze begonnen zijn. De rest van de mensen eromheen altijd moeten lachen aangezien het nooit in de buurt komt van ruim 10.000 uur oefenen. Vaak gaat de truc ook nog eens mis en ze weten dan niet hoe snel ze weg moeten lopen aan tafel. Jammer want ik was oprecht benieuwd naar hun truc.

Hoe doe je dat?

Uhhh, ja heel goed…

Deel dit met de rest van de wereld;


Robin Matrix

Robin Matrix is eigenaar van goochelaar.nl en is één van de meest geboekte goochelaars / zakkenrollers van Nederland. Spontaniteit, betrouwbaarheid, representativiteit is waar goochelaar Robin Matrix voor staat. Neem gerust contact op met Robin als je vragen hebt of als je hem wilt inhuren voor een event!

Gerelateerde onderwerpen;

Waarom goochelaars geen trucs uitleggen?
Hans Kazàn en Hans Klok bananasplit video
Zelf vliegen is dichterbij dan ooit!
Hoverboard goocheltruc in een park (prank)
 • Blijkbaar ben ik toch niet zo origineel en heb ik je vanavond twee vragen uit de top 13 gesteld! Leuk dat je er was!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Goochelaar inhuren? Bel direct 023-5444297 of druk op contact!

  >